Balrog ska räddas – av en nöjespark

avPatrik Brenning

”Allt hänger ihop med den”

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Balrogs Mikael Karlsson.

”Den sista riktigt klassiska klubben” är på väg att åka ur Superligan.

Nu ska Balrog räddas – av en nöjespark.

– Det finns stora möjligheter för oss nu och allt hänger ihop med upplevelseparken, säger sportchefen Thony Andersson.

Balrog ligger näst sist i tabellen och är på väg att åka ur Superligan. Därmed skulle det sista av de riktigt klassiska lagen försvinna, säger klubbens sportchef Thony Andersson efter att de ursprungliga klubbarna inom innebandyn gått i graven en efter en.

Park för en halv miljard

– Det är bara vi kvar av de riktigt klassiska klubbarna. De här förortsklubbarna eller mindre statsklubbarna har styrts under ideella förhållanden men det är inte på samma sätt längre. Nu omsätter Warberg åtta miljoner och vi bara 1,5. Vi har otroliga brister organisatorisk och det är ett hårt jobb att få det att gå runt, säger Andersson.

Nu hoppas klubben att en nöjespark ska rädda verksamheten. Familjen Lindgren, som tidigare ägde Grön Lund, planerar ett upplevelsecentrum i Botkyrka med sagoparken Park Fantasia, en vattenpark, en järnåldersby, ett familjehotell samt annat boende för 3 000 gäster och en konsert- och evenemangshall. Satsningen beräknas kosta över en halv miljard kronor.

Ny hemmaarena

– Det ska bli norra Europas största äventyrsplats och den mest besökta platsen i Sverige. Det finns stora möjligheter för oss nu och allt hänger ihop med upplevelseparken, säger Andersson.

Klubben har fört diskussioner med familjen Lindgren om ett samarbete i ett par år. I planerna ingår bland annat en helt ny hemmaarena för Balrog som öven hoppas att parken ska kunna locka nya spelare till laget.

– Det skulle betyda oerhört mycket för näringslivet och vi kan hjälpa varandra. Vi vet i dag att du kan få en bra spelare för ett okej jobb och en bra lägenhet. Med en park och hotell skulle mycket folk anställas. Det finns många fördelar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy