”Vore skönt att avsluta säsongen på pallen”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ericsson siktar högt inför avslutningen

Foto: Isport International
Ericsson vill avsluta på topp.

Säsongen ska avslutas.

Med en seger.

– Det är målet, säger Marcus Ericsson.

Svensken gör nu sin sista tävling för säsongen med iSport i GP2. Mästerskapet är avgjort, Romain Grosjean vann titeln i Belgien och för svensken så handlar det om en placering mitt i mästerskapet.

Den är inte så viktig.

Däremot är det viktigt att avsluta med ett bra resultat:

Bonus att ta Bird

– Jag tycker att placeringen i mästerskapet inte har så stor betydelse, däremot så är det viktigt att göra en riktigt bra helg. Vi ska vara med längst fram, jag satsar på att vara med i toppen i både kvalet och racen. Det vore skönt att avsluta säsongen på pallen, säger Marcus Ericsson.

Du har din teamkollega Sam Bird 12 poäng före dig. Går det att hämta in hans försprång?

– Självklart vore det roligt att ta honom och det vore en jättebonus, men det är inte realistiskt att satsa på det. Däremot finns det andra förare mellan oss som jag skulle kunna passera, men som sagt det är inte det viktigaste. Det viktigaste är att vi avslutar med en riktigt bra helg.

Har du tittat fram mot nästa år? Hur går tankarna?

– Jag skulle gärna stanna hos iSport och, stallet är positiva till mig och jag har haft en uppåtgående formkurva. Jag är bara 21 år och de som ligger med i toppen av serien är runt 25 år så jag har tiden för mig, säger han.

– Men det handlar om så mycket mer än just det, det är så många bitar som ska falla på plats för att man ska få chansen ett år till.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2