Bengtsson vann VC-tävling i Lyon

Foto: Rolf-Göran Bengtsson vann i Lyon.
SPORTBLADET

En revanschsugen Rolf-Göran Bengtsson satte en snygg seger i världscupen i Lyon på söndagen och seglade upp på en andraplats totalt.

– Det känns skönt, säger Bengtsson som satsar hårt på världscupen i år.

Men nästa helg får han klara sig utan segerhästen Casall La Silla.

I världscuppremiären i Oslo för två veckor sedan var Rolf-Göran Bengtsson och Casall klart snabbast i omhoppning men petade ner en bom och slutade tia. Något som grämt europamästaren sedan dess.

I Lyon gick det lika snabbt. En bom i omhoppningen darrade till efter en supersnäv sväng av Bengtsson – men låg kvar. Bara Katharina Offel, Ukraina var i närheten av segrartiden.

På väg hem

Lika snabbt gick det efter prisutdelningen. När Sportbladet får tag på Rolf-Göran är han redan på väg in på sitt plan hem till Tyskland.

Han hinner ändå berätta lite om banan där bara 9 av 40 startande var felfria i grundomgången:

– Först såg det ut som det skulle bli många nollor, men sedan kom det rätt många fel. Det var lite tekniska svårigheter, särskilt i trekombinationen. 

Själv gjorde han inga misstag. Casall var inte i en bom i grundomgången.

Högt, jämnt tempo och snäva svängar utan att tappa energi framåt bäddade sedan för omhoppningen bästa tid.

Nästa helg går världscupen i Verona. Dit åker Quintero La Silla som är den ojämnaste av Bengtssons topphästar.

– Casall ska på hingstvisning i Neumünster. Tyvärr, får jag säga. Han känns superfräsch och var helt vild på ärevärvet. Han tyckte allt bara var latjolajbans, säger Rolf-Göran.

Värd 570 000 kronor

Söndagens vinst var värd 570 000 kronor och en lyxklocka. Detta var Rolf-Göran Bengtssons första världscupseger sedan mars 2010.

Malin Baryard-Johnsson var nära att få till det riktigt bra i Lyon. Hennes EM-häst Tornesch hoppade lätt och säkert, men Malin red 30 hundradelar för långsamt och drog på sig ett retligt tidsfel i grundomgången.

Det räckte ändå till en tionde placering, sju nya världscuppoäng och 50 000 kronor.

Malin Baryard-Johnsson ligger nu sexa i världscuptabellen efter tre omgångar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport