Premier Leagues mest överbetalda stjärnor

Av: Lars Nylin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Nylin rankar stjärnorna som inte förtjänar sin lön

Välbetalda Michael Owen, Carlos Tevez och Nicolas Anelka är tre stjärnor som drar in miljoner i månaden. Men är de verkligen värda sina feta lönecheckar?
Foto: AP
Välbetalda Michael Owen, Carlos Tevez och Nicolas Anelka är tre stjärnor som drar in miljoner i månaden. Men är de verkligen värda sina feta lönecheckar?

Emile Heskey kräver 80 000 pund i veckan av sin kommande klubb.

Det blir drygt 3,5 miljoner kronor i månaden.

Tycker du att Heskey borde vara nöjd med de 2,5 miljoner kronor som han redan har?

Då bör du kolla in Sportchansens lista över Premier Leagues mest välbetalda komplementspelare.

1. Michael Owen, 5,5 miljoner kronor i månaden.

En gång var han en rekordung vass skarprättare. Nu är han 28 år och har gjort 25 mål på fyra säsonger i Newcastle United. Men på lönekontot tickar det in 110 000 pund i veckan, 5,5 miljoner kronor i månaden. Om Owen inte gett upp sitt spelberoende behöver han i alla fall inte vara bekymrad att ha råd med spelmarkerna.

2. John Terry, 6 miljoner.

Terry är en galärslav som personifierar dagens Chelsea och även det engelska landslaget. Men 6 miljoner i månaden? Kom igen, det är mer än Cristiano Ronaldo tjänar. Frank Lampards dryga sju miljoner i månaden - för övrigt rekord i Premier League - framstår vid jämförelse som förhållandevis futtigt.

3. Damien Duff, 3,5 miljoner.

Duff har inte skrämt många motståndare sedan hans Irland körde över Sverige i en träningslandskamp häromåret. Men hans insatser i Newcastle har knappast tunnat ut plånboken. Duff är dock inte nöjd och ser sig om efter en ny klubbadress. Roy Keanes Sunderland sägs vara beredd att lägga på ytterligare några pund på lönekontot.

4. Carlos Tevez, 4,5 miljoner.

Argentinaren är en nyttig ingrediens i Alex Fergusons lagbygge på Old Trafford. I en värld där Michael Ballack tar hem nästan 6 miljoner i månaden är det möjligen motiverat med 4,5 till den tuffe Buenos Aires-killen. Skälet till att han kommer så pass högt här är att han fortfarande inte har skrivit kontrakt med Manchester United. När detta är gjort lär Tevez ligga i nivå med Frank Lampards rekordsiffror. Då kan man helt klart betrakta honom som välavlönad.

5. Nicolas Anelka, 3,8 miljoner.

Fransmannen finns alltid med på listor som denna. Ingen ledande spelare personifierar som Anelka fotbollsspelaren som en handelsresande. På tio år har han spelat i åtta klubbar. De totala övergångssummorna sedan han en gång lämnade Paris SG har passerat rekordsiffran en miljard kronor. Stundtals har Anelka motiverat allt detta med en handfull mål.

6. Peter Crouch, 3,8 miljoner.

Han är lång, han är förvånansvärt teknisk, det finns en myt om att han är en "killer sub". Men 3,8 miljoner kronor i månaden är ändå läskigt mycket för killen som hade IFK Hässleholm som första seniorklubb.

7. Kieron Dyer, 4 miljoner.

Till skillnad mot herrarna Duff och Crouch finns där fortfarande känslan att Dyer kan bli något riktigt stort. När han förra säsongen bröt benet var West Ham-spelaren på väg mot ett rejält genombrott. Han har varje månad minst fyra miljoner skäl att läka sina skador.

8. Craig Bellamy, 3,8 miljoner.

Han är rapp, han har låg tyngdpunkt, han har ett sätt att trycka ned huvudet mellan axlarna som är ganska fräckt. Men framförallt: med tanke på sin kompetens har en sensationell lön. Den ökade när han häromåret valde West Ham eftersom "han ville till en klubb som satsar på Europaspel".

9. Jonathan Woodgate, 3 miljoner.

När Woodgate nyligen flyttade till London klagade han i media över de galna huspriserna i huvudstaden. Med endast 3 miljoner i månadslön blir amorteringarna lite tuffa, menade killen som en gång gjorde en rekordkort sejour i Real Madrid.

10. Darren Bent, 2 miljoner.

Redan 2 miljoner i månaden gör Bent till en kandidat för listan. Men skvallret hävdar att han tjänar 93 000 pund i veckan. Det skulle i så fall göra killen som för länge sedan öste in mål i Charlton till en solklar etta i denna ranking.

Fotnot:

Frank Lampard har den högsta lönen i Premier League, 151 000 pund i veckan. Cristian Ronaldo, Michael Ballack och Robinho ligger på ca 120 000. Fernando Torres tjänar 90 000 i veckan. Med sina 50 000 i veckan tjänar Emile Heskey i Wigan ungefär dubbelt så mycket som den genomsnittliga lönen i ligan.

Publicerad: