Hon har skapat tennisfeber i Danmark

SPORTBLADET

Caroline Wozniacki, 18, klar för åttondelsfinal

När samtliga svenska tennisspelare är utslagna i singeln i US open är det en dansk och en finländsk spelare som får försvara den nordiska äran. Danskan Caroline Wozniacki, 18 år, är klar för åttondelsfinal mot serbiska världstvåan Jelena Jankovic som tidigare i veckan slog ut det svenska hoppet Sofia Arvidsson i en tuff tresetare.

Foto: Caroline Wozniacki.

Vidare till åttondelsfinalen är också den tvåfaldiga US open-vinnaren Venus Williams som besegrade Alona Bondarenko, Ukraina, i två raka set. Till åttondelen får hon med sig systern Serena, som i bara tappade tre game mot japanskan Ai Sugiyama.

Inte heller Amelie Mauresmo hade några problem, hon avfärdade Julie Coin från Frankrike i två raka.

På herrsidan är finländaren Jarkko Nieminen den ende kvarvarande nordbon i den tredje omgången. Där möter han chilenaren Fernando Gonzalez.

Nieminen är också klar för tredje omgången i dubbel – tillsammans med svensken Robert Lindstedt. I andra omgången besegrade det finsk-svenska paret fransoserna Julien Benneteau och Nicolas Mahut i två raka set. Däremot blev OS-silvermedaljören Simon Aspelin utslagen i par med österrikaren Julian Knowle av ryssarna Igor Kunitsyn och Dmitrij Tursunov.

Färske världsettan Rafael Nadal har aldrig gått längre än till kvartsfinal i US open men är i storform. Spanjoren är nu klar för fjärde omgången efter seger i tre raka set mot Viktor Troicki, Serbien.

Sjätteseedade Andy Murray jagar sin första grand slam-titel men hade lite problem med österrikaren Jürgen Melzer. Melzer vann de två första seten och var ett tie-break ifrån segern. Men Murray klarade sig ur knipan, och i de två sista seten var britten överlägsen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis