Förlängning tog Brasilien vidare

SPORTBLADET

Kamerun pressade favoriterna

Foto: Jó, målskytten Rafael Sobis och Ronaldinho firar Brasiliens 1-0-mål i förlängningen.

I 90 minuter spelade Brasilien riktigt dålig fotboll. Sedan exploderade laget och på fyra minuter ordnade Rafael Sobis och Marcelo en plats i semifinalen via 2–0 mot Kamerun.

Foto: Spjutspetsen Rafael Sobis gjorde Brasiliens första mål med en kylig lyftning.

Först åkte Italien ut mot Belgien. Sedan var Brasilien illa ute mot Kamerun. Favoriterna hade det minst sagt tufft i de två första kvartsfinalerna. Brasilien får i mångt och mycket skylla sig själva. Laget spelade långsam, oinspirerad fotboll mot ett hårt kämpande Kamerun.

Inte ens en utvisning på Albert Baning sju minuter in på andra halvlek hjälpte ett till synes oinspirerat Brasilien. Den bästa chansen hade Anderson vars skott dock räddades utan några större problem av Amour Tignyemb.

Slarv öppnade för Sobis

Matchen gick till förlängning och då var det som om Brasilien insåg allvaret. Sedan Kamerun slarvat på mittfältet kunde sydamerikanerna ställa om och Rafael Sobis fick springa igenom och enkelt lyfta in 1–0 när Tignyemby gjorde ett felval och rusade ut i onödan och öppnade upp målet. Ett mål som på många sätt blev helt avgörande.

Det hade gått elva minuter av förlängningen och när Kamerun slarvade ytterligare en gång till fyra minuter senare kunde Marcelo definitivt säkra avancemang. Drömmen om ett OS-guld lever vidare för de femfaldiga världsmästarna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS