Rasande på Stina Nilsson: ”Jag är förbannad”

Försökte konfrontera svenskan efter loppet: Förlorade medaljen där

SPORTBLADET

LAHTIS/STOCKHOLM. Natalja Matvejeva var rasande på Stina Nilsson efter fallet i sprint-semifinalen som kostade dem båda chansen på VM-medaljer.

Inför Sportbladets rullande kamera konfronterade ryskan efter loppet sin svenska konkurrent.

– Jag trodde att du skulle stanna bakom Maiken, sa Stina Nilsson.

Stina Nilsson var, tillsammans med Maiken Caspersen Falla, den stora guldfavoriten i VM-sprinten. Men när den första semifinalen var över var det bara norskan som hade gått vidare av de två.

”Stängde mig”

Stina Nilsson föll i kurvan till upploppet och drog med sig Natalja Matvejeva i fallet. Efter loppet rasade ryskan mot svenskans åkning.

– Hon stängde mig. Jag förstår inte varför hon gjorde det, vi hade kunnat gå till final allihopa eftersom vårt heat var så snabbt, säger Matvejeva och fortsatte:

– Jag är besviken. Jag ville skaka hennes hand efter men hon ville inte. Jag vill fråga henne varför hon gjorde det. Jag är förbannad. Jag förlorade medaljen där.

Intill intervjuzonen fick Matvejeva sedan tag på Stina Nilsson och frågade, med hjälp av en tolk, ut svensken om krocken i spåret. En konfrontation Sportbladets kameror också lyckades fånga.

– Jag började gå ut i backen och kände att jag hade högre fart än dig. Jag blev överraskad att du valde samma spår som mig. Jag trodde att du skulle stanna bakom Maiken, sa Stina Nilsson.

Stina Nilsson var själv försiktig i sina kommentarer till pressen efter loppet.

– Jag har inte sett men ja, jag vet att jag var ganska ivrig. Jag kände mig väldigt pigg och ville förbi, säger Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM