Vill spela elitbandy med sin 17-årige son

Andreas Westh, 39, inställd på en fortsättning

avStefan Holm

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: Pernilla Wahlman / AFTONBLADET/2840
Far och son Westh, Andreas, 40, och Viktor, 17.

Han fyller 40 år i maj men ser inte slutet på karriären.

Innan Andreas Westh tackar för sig vill han spela elitbandy med sonen Oskar, 17.

– Visst vore det häftigt, säger Bollnäs evighetsmaskin.

Liberon utan bäst-före-datum blev världsmästare för femte gången när årets mästerskap avgjordes i Sandviken.

Nu är han på guldjakt igen, med sitt Bollnäs. Under onsdagen avgörs den första SM-semifinalen mot Villa Lidköping.

– Vi är inte nöjda och är laddade till tusen. Har vi gått så här långt finns inget annat än guld att sikta på. Villa är jävligt bra, men vi ska inte bara försvara oss. Vi vill göra det vi är bra på och hota dem med vårt spel. Vi spelade jämnt i elitserien, vann i Bollnäs och förlorade borta på sista skottet, säger Andreas Westh.

Debuterade 1993

Han gjorde elitseriedebut som 16-åring 1993 och har ett utgående kontrakt med Bollnäs, men mycket talar för att han fortsätter med bandyn.

– Jag vet ingenting om framtiden och har för första gången sagt att jag ska fundera efter säsongen, men spelet känns jävligt bra och jag är minst lika bra som för ett par år sedan. Bandy är fortfarande det roligaste som finns och jag känner inte att jag är slut, säger Andreas Westh.

En av sakerna som talar för en fortsättning sitter tre platser från honom i omklädningsrummet på Sävstaås idrottsplats.

Sonen Oskar.

”En konstig känsla”

Den talangfulle 17-åringen har tränat med A-truppen hela säsongen och den dag han debuterar i högsta serien vill Andreas gärna vara på isen.

– Jo, lite grand är det så. Varken han eller jag tänker på det, men visst vore det häftigt. Oskar har redan flyttat in i vårt omklädningsrum. Det är en konstig känsla, att sitta där med grabben. Han skulle nog ha varit med i ett antal matcher i vinter, men eftersom han är skriven i farmarlaget Snoddas BK tillät inte reglerna det, säger Andreas Westh.

”Snabbare och enklare väg”

Som ung valde han mellan bandyn och fotbollen och nu står Oskar, som har tränat med Gif Sundsvall, i samma vägskäl. Han har, likt Andreas, medverkat på elitlägret i Halmstad och spelar division 2-fotboll för Bollnäs.

– Jag var i samma situation och spelade i distriktslaget med Petter Hansson och (Mathias) Florén, som var i Norrköping och Groningen. Det är fränt att några spelare tog steget från lilla Hälsingland, men i fotboll kan du vara en talangfull division 2-spelare och inte bli upptäckt. Jag såg att vägen ända fram var snabbare och enklare som bandyspelare, säger Andreas Westh.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM