”Unibrow” bröt svit med ett nytt rekord

Hade uppvisning när alla stjärnor samlades

Foto: TT
SPORTBLADET

Russell Westbrook var på väg mot sin tredje raka utmärkelse som matchens bäste spelare i NBA:s All Star Game.

Då klev Anthony ”Unibrow” Davis fram och satte ett nytt ligarekord med 52 poäng.

– Det var det här jag ville göra, säger 23-åringen.

Anthony Davis, som tidigt pekades ut som näste dominant inom den amerikanska basketen, överträffade natten mot måndag alla ligans superstjärnor i den årliga All Star-matchen.

”Ska satsa på hundra”

23-åringen slog nytt NBA-rekord med 52 poäng i en och samma All Star-match när hans Western Conference slog Eastern Conference med 192–182 i New Orleans. Med det blev Davis också den förste spelaren sedan Kobe Bryant 2011 att bli utsedd till matchens bäste spelare på sin egen hemmaplan.

– Det var otroligt. Det var det här jag ville göra... att bli MVP för den här publiken, för den här staden. Det här betyder väldigt mycket för mig. Nästa gång ska jag satsa på hundra...

Anthony Davis hyllades efter matchen av Russell Westbrook som noterades för 41 poäng på bara 20 spelade minuter och hade vunnit MVP-utmärkelsen för tredje året i rad om det inte hade varit för Davis.

– Han spelade väldigt bra och tog det i mål.

”Gör mig speciell”

Anthony Davis har länge väckt uppmärksamhet, förutom för sitt basketspel, även för sin aningen speciella ansiktsbehåring. Redan innan debuten i NBA 2012 hade 23-åringen varumärkesskyddat uttrycken “Fear the Brow” och “Raise the Brow”.

– Det är något som gör mig lite speciell och jag kommer aldrig att ändra på det. Det är jag helt enkelt, har Davis tidigare sagt.

ARTIKELN HANDLAR OM

NBA

Basket