Tiger Woods: ”Jag gjorde ett misstag”

Foto: Kamran Jebreili / TT / NTB Scanpix
SPORTBLADET

Tiger Woods åkte fast – misstänkt för rattfylleri – med fem olika substanser i kroppen, men nämnde aldrig cannabis.

Nu ger golfstjärnan sin version.

– Jag gjorde ett misstag, säger Woods till USA Today.

I slutet av maj åkte golfstjärnan Tiger Woods fast misstänkt för rattfylleri.

Woods omhändertogs av polis vid 03.00-tiden efter att han hittats sovandes bakom ratten och påtagligt påverkad i sin Mercedes som stod stilla på en landsväg utanför Jupiter, Florida.

Woods berättade dock att det var en ”mix av mediciner” som orsakade utslaget.

”Det som hände var en oväntad reaktion på mina läkemedel. Jag förstod inte att blandningen av mediciner hade påverkat mig så starkt”, skrev Woods i ett uttalande.

”Jag gjorde ett misstag”

Woods har erkänt sig skyldig till ansvarslöst körande och i natt (svensk tid) avslöjades att golfstjärnan hade fem olika medicinska substanser i kroppen, enligt rättsläkarens utlåtande, medan Woods själv bara angav fyra.

Det ämne som Woods inte nämnde, men som hittades i kroppen var spår av THC – det huvudsakliga aktiva ämnet i cannabis – vilket i Florida är tillåtet om det används i medicinskt syfte.

Kombinationen av läkemedlena beskrivs av läkare som oansvarlig och ”kan leda till flera allvarliga livshotande biverkningar”, enligt CNN.

Och nu pratar även Woods själv efter att rapporten blivit offentlig.

– Som jag sa tidigare så fick jag professionell hjälp att ta hand om mina mediciner. Men den senaste tiden har jag försökt ta hand om mina ryggproblem och sömnproblem, inklusive sömnlöshet, på egen hand men jag inser att jag gjorde ett misstag, säger Woods i ett uttalande enligt USA Today.

Kunde inte blåsa

Filmklipp inne från häktet, som USA Today publicerat, visar hur Woods sluddrar, har svårt att hålla sig vaken och dessutom suger i stället för blåser i mätningsinstrumentet.

– Nu fortsätter jag att arbeta med mina läkare och de tycker att jag gjort framsteg. När det gäller min rygg så är min kirurg väldigt nöjd med hur skadan läker. Jag är på rätt väg, kan lyfta lite vikter eller köra rehabiliteringscykel, säger Woods.

Tiger Woods ska ställas inför rätta den 25 oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM