Jon Jones knockade Cormier i comebacken

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

SPORTBLADET

Jon Jones är tillbaka som UFC-mästare i lätt tungvikt.

– Jag kom tillbaka. En otrolig känsla. Otrolig. Tack alla för ert stöd. Jag älskar er, även hatarna, för ni motiverar mig, sa Jones efter att han knockat Daniel Cormier efter 3.01 i tredje ronden.

Jon Jones rankas ofta som den bäste UFC-fajtern genom tiderna. Han har aldrig förlorat sitt mästarbälte, det togs ifrån honom på grund av hans struliga liv utanför oktagonen med drogmissbruk som lett till skandaler.

– Jag har svikit mig själv, min familj och alla andra. Nu är jag tillbaka. Ett vackert ögonblick, sa han efter sin seger.

Matchen var länge jämn. Cormier fick in många bra träffar och förde kampen i buren. Men så fick Jones den lilla öppning han behövde. En stenhård spark med vänster skenben träffade Cormier på käken och mästaren vacklade runt i buren med Jones över sig från alla håll.

Foto: Viaplay

Cormier otröstlig

Ett krokben fick Cormier ännu mer ur balans och så följde Jones upp med ett flygande knä och en skur av slag när Cormier låg ned på golvet. Domaren kunde inte göra annat än att bryta.

Efter matchen var Cormier grymt besviken. Han grät och ville inte prata eller vara framme när domaren höjde Jones arm i segergest.

Jones och Cormier har varit bittra ovänner inför matchen. Nu var Jones storsint i sin seger.

Kan få möta ”Mauler”

– Jag vill tacka Daniel Cormier för att han varit min största fiende och mesta motivator. Han är en bra person, en sann mästare som kommer att vara mästare för resten av sitt liv, sa Jones och kysste Cormier i nacken.

Men den förre mästaren var otröstlig.

Foto: Sean M. Haffey / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

– Jag är så missnöjd, sa han med tårarna rinnande.

Förhoppningsvis öppnar Jon Jones seger för den så länge hett emotsedda returen mellan honom och Alexander Gustafsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE