Hallå där…

Foto: Foto: Privat
Henrik Nilsson
SPORTBLADET

…Henrik Nilsson, 38, som har gjort braksuccé i Sportbladets managerspel i allsvenskan.

– I våras hade jag totalt åtta lag och jag kom etta, tvåa, trea, femma, sexa och åtta, så man får väl säga att det har gått ganska bra…

Vad är hemligheten?

– Det är en kombination av flera saker. Självklart handlar det om att läsa på om skador och liknande, men det handlar också om att lägga upp en bra strategi.

Hur då?

– Reglerna har ju gjorts om lite, nu för tiden kostar det ganska mycket pengar att byta spelare. Det är ett misstag många gör, att man byter spelar för ofta. Ett tips är att hitta en bra stomme från början. Plocka några lirare från de förväntade topplagen, sen tar du tre-fyra spelare som är billiga, som du kan byta omgång för omgång.

Vad kör du för uppställning?

– Det brukar bli ganska framtungt. Det är ju roligare att ha offensiva spelare i sitt lag.

Vad ska man mer tänka på?

– Försök hitta spelare som har ”fel position” i spelet. Exempelvis stod Hammarbys Bjørn Paulsen uppskriven som back i spelet i våras, men i själva verket spelade han både mittfältare och anfallare. Det gav mig massor av poäng.

Du hade flera lag i våras, varför det?

– Det är bra att ha flera lag med lite olika spelare, så att man inte halkar för långt efter i början. Har man flera lag så ökar chansen att man är med och hugger om en topplacering i slutet. Då kan man välja att lägga krutet på något eller några av de lagen.

Säg en spelare du tror kommer explodera i höst!

– Då är jag lite tråkig och säger Pawel Cibicki. Visst, han gjorde succé redan i våras, men sen avtog målproduktionen. Nu tror jag att han kommer ösa in mål igen.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Just nu – från en kall och trång stuga i Vimmerby med tre högljudda barn – en lugn och solig strand.

SKAPA DITT EGET LAG HÄR!