Matchen avbröts – åskådare skrek nazistiska slagord

Matchen mellan Fernando Verdasco och David Ferrer i Swedish Open i Båstad avbröts på lördagen mitt under pågående spel.

En man sprang in på planen – och skrek nazistiska slagord.

– Jag är så upprörd att jag skakar, säger ”Fidde” Rosengren som är expertkommentator i TV10:s sändning.

– Det är naturligtvis tråkigt om han använder en arena för att framföra ett politiskt budskap. Det hör inte sporten till, säger tournament director Christer Hult.

Det var i början av andra setet i Swedish Open-semifinalen i Båstad, mellan Fernando Verdasco och David Ferrer, som en man helt lugnt traskade ner för trapporna på läkaren och gick in på banan mitt under pågående spel och stoppade spelet.

Därefter skrek mannen det nazistiska slagordet ”Hell Seger!”.

– Vad är det som händer? Vad är det här? Ta ut honom, ta ut honom! Plocka bort han! Vars är vakterna? fullständig skandal, vrålar en ursinnig "Fidde" Rosengren som är expertkommentator i TV10:s sändning.

”Ska inte få hända”

Efter en lång stund, cirka 30 sekunder, kunde till slut vakter föra bort mannen från banan och spelet kunde fortsätta.

– Vilken tid det tog. Det ska inte få hända, det här är bedrövligt. Någon ska inte kunna gå in på centercourten på det viset, jag är så upprörd att jag skakar, fortsätter ”Fidde” Rosengren.

Christer Hult, som är tournament director, befann sig inte på centre courten vid tillfället, men berättar att mannen nu är gripen av polis.

– Det handlar om olaga intrång vilket blir ett polisärende, säger han till Sportbladet.

”Naturligtvis tråkigt”

Trots att det tog 30 sekunder innan mannen togs av vakter, och trots kritik från kommentatorerna, är Christer Hult nöjd med insatsen.

– Jag har pratat med säkerhetschefen och personalen och de säger att vi gjort det så bra som vi kan göra det. Vi har haft full bevakning runt courten, men det är svårt att täcka av hela publiken. Jag tycker det fungerade bra, säger han.

Var spelarna säkra?

– Det sker ju en automatisk reaktion när det handlar om ett direkt hot. Vi fokuserade på spelarna på banan och det är väktare som skyddar dem. Spelarna var säkra.

Vad säger du om att det handlade om ett nazistiskt budskap?

– Det är naturligtvis tråkigt om han använder en arena för att framföra ett politiskt budskap. Det hör inte sporten till.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.