Skurus tunga finalförlust: ”Inte så bra just nu”

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Skurus Rebecca Nilsson
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Skurus Rebecca Nilsson

Rebecca Nilsson började återigen på bänken.

Men sedan klev hon in och stod för ett par svettiga räddningar.

– I finalspelet valde vi att satsa på Evelina Eriksson, säger Mats Kardell.

Sävehof har omvandlats till ett spöke för Skuru.

Partillelaget har stått i vägen emellan ett SM-guld och Skuru sedan 2014. I finalerna 2015 och 2016 har det blivit förlust för Nackalaget. De senaste två åren tog resan stopp i semifinalen mot samma motstånd.

I kväll föll Nackalaget återigen i finalen. Den här gången med klara 3–0 i matcher.

Hade ni kunnat göra något annorlunda?

– Jag tycker att vi har tagit steg för steg i varje match. De första matcherna var vi lite naiva och de var klart bättre. Men jag tycker att i dag var det en väldigt jämn match som avgjordes med väldigt små marginaler, säger Mats Kardell.

”Har gjort det bra”

Rebecca Nilsson bänkades för tredje finalmatchen i rad. När hon väl kom in ikväll stod hon för många fina räddningar. Enligt Kardell var det bestämt sedan tidigare att Evelina Eriksson startar.

– Man måste ta med i tanke att ”Becca” (Rebecca Nilsson) har varit delaktig i alla finalmatcher, och jag tycker att hon har gjort det riktigt bra när hon har fått chansen, säger tränaren.

”Det är som det är”

När Sportbladet träffar Rebecca Nilsson efter den dramatiska avslutningen är hon såklart besviken. Men hon hade hoppats att laget skulle spela på precis samma sätt under de två första matcherna som de gjorde i dag.

– Vi låter de göra vad de vill i de första två finalerna, och det är sjukt att jag står och säger det när det gäller en handbollsfinal. Vi hade ledningen ikväll med två bollar och borde ha säkrat vinsten, säger Nilsson.

Hur var det att se matchen från bänken inledningsvis?

– Det är som det är, man får vänta på sin chans och göra det så bra som möjligt, säger Rebecca Nilsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE