Storstjärnan fick hotbrev: Ingen vill se dig här

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Foto: TT
Jevgenija Medvedeva.

Konståkningsstjärnan Jevgenija Medvedeva bröt med sin ryska tränare och anlitade en kanadensare.

Efteråt fick den 19-åriga världsmästaren ett hotbrev från en åskådare.

”Din djävul, ingen vill se ditt ansikte här” skrev personen.

2016 vann 16-åriga Jevgenija Medvedeva VM-guld i konståkning och två år senare följde hon upp med dubbla OS-silver.

Förra månaden bytte storstjärnan tränare, från ryska Eteri Tutberidze till kanadensiske Brian Orser, och anslöt i samma veva till en klubb i Toronto.

Full av utropstecken

Flytten var kontroversiell. Under en uppvisningstävling i japanska Kobe lämnade en åskådare över ett brev vars innehåll Medvedevas kollega Johnny Weir offentliggjorde på Twitter.

Den handskrivna lappen har den versala rubriken ”Devil” och är fullklottrad av utropstecken. Brevskrivaren vill att konståkaren lämnar Japan, lämnar den nya klubben och återvänder till Ryssland.

”Som en äldre konståkare tänker jag inte acceptera det här uppträdandet och vägrar tolerera att mina åkare mobbas. Du måste inte beundrare alla, men du ska respektera alla. Håll ditt hat borta från den här världen, skriver Johnny Weir på Twitter.

”Brevet sårade mig inte”

På instagram hälsar Jevgenija Medvedeva att tävlingen trots allt var en positiv upplevelse och att hon inte lät sig nedslås av hotbrevet.

– Tack för allt stöd och era snälla ord. Jag vill bara säga att jag mår bra, att brevet inte sårade mig alls, säger hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM