Sergio Perez tillbaka i Formel 1

Nico Hülkenberg vill ersätta Kimi Räikkönen 2021

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Perez.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Perez.

Sergio Perez är tillbaka i F1.

Hans coronatest var negativt.

Därmed koncentrerar sig Nico Hülkenberg på 2021 – då han vill ersätta Kimi Räikkönen.

Mexikanen som kör för Racing Point missade de två senaste deltävlingarna i Formel 1, anledningen var att han testat positivt för covid-19 efter en resa hem till sin familj i Mexiko. Nu har han testat negativt och är därmed tillbaka i teamet, intill Lance Stroll.

– Vi är väldigt glada över att Sergio Perez har testat negativt för covid-19. FIA bekräftar att ”Checo” får komma tillbaka till F1:s paddock. Han kommer att köra helgens deltävling i Spanien, meddelar teamet i ett uttalande.

Foto: Leonhard Foeger / TT NYHETSBYRÅN

Det betyder att Nico Hülkenberg som var sjua förra veckan får kliva åt sidan, men tysken har inte gett upp sina drömmar om en framtid i F1.

Nico Hülkenberg till Alfa Romeo?

Han bekräftar att han diskuterar med Alfa Romeo om ett avtal för 2021.

– Det korta svaret är ja, säger han till F1 Nation.

– Jag skulle gärna köra F1 igen, jag är kvar och detta är min passion. Jag är inte förtvivlad på något sätt, men jag skulle gärna komma tillbaka till F1 och tävla igen.

För en deal med Alfa Romeo krävs det dock att flera faktorer stämmer, bland annat tillsätter Ferrari en av förarplatserna och den andra har just nu ikonen Kimi Räikkönen. FInländarens kontrakt går ut efter säsongen och frågan är vad den förre världsmästaren, som fyller 41 år i höst, vill göra framöver.

– Det är lite för tidigt för oss att diskutera detta, säger teamchef Fred Vasseur till ”Beyond the grid”.

– Jag måste prata med mina aktieägare och veta vad Kimi vill göra. Nu vill jag inte störa teamet. Att ha den diskussionen nu är det värsta som kunde hända.

Alfa Romeo har haft en oerhört tung start på årets säsong, än så länge har teamet med Antonio Giovanazzi och Kimi Räikkönen tagit två poäng på fem tävlingshelger. Båda poängen har italienaren tagit.

F1-bloggen med det senaste snacket inför Spanien GP

Publicerad:

LÄS VIDARE