Handboll

Bomben: Axnér tar över damlandslaget

Av: 

Johan Flinck

SPORTBLADET

Henrik Signell slutar som förbundskapten.

Sportbladet kan nu avslöja vem som tar över:

Lugis Tomas Axnér.

Han har skrivit på ett kontrakt över OS 2024.

Flinck

Tidigare i dag fick Sportbladet den överraskande nyheten det bekräftat att Henrik Signell slutar som damernas förbundskapten efter OS för att ta över IFK Skövde i handbollsligan.

Nu kan Sportbladet avslöja vem som blir ny förbundskapten efter Signell.

Och det är en riktigt bomb:

Tomas Axnér.

Aldrig tränat ett damlag

Den förre tv-experten tränar sedan många år Lugis herrar och har de senaste åren dessutom haft hand om det yngsta landslaget på pojksidan.

Men nu tar 50-åringen, som aldrig tränat ett damlag, alltså i stället över damlandslaget.

Det kan innebära att han kanske snart blir förbundskapten för sin egen dotter. Tyra Axnér spelar i Lugi, fyller 18 i mars, var med i all star team i U17-EM i somras och rankades sjua på Sportbladets lista i oktober över Sveriges största talanger födda på 2000-talet.

Kontrakt över OS 2024

Senare på tisdagen presenterades Axnér officiellt som förbundskapten med ett kontrakt över OS 2024.

– Under de senaste åren har jag funderat mycket på att jobba med ett damlag och har haft en del seriösa anbud från starka klubbar i utlandet, så jag behövde inte lång betänketid när det här blev aktuellt, säger han i ett pressmeddelande.

Planen är att Axnér, precis som nye herrförbundskaptenen Glenn Solberg, ska jobba tajtare ihop med ungdomslandslagen och deras förbundskaptener än vad som varit fallet tidigare.

– Tomas har en lång erfarenhet och har över tid visat upp goda kvaliteter både handbolls- och ledarskapsmässigt. Han har de senaste åren lett ett av våra U-landslag och jobbar med utbildning och utveckling på ett sätt som tilltalar oss. Det känns naturligt att han ska fortsättare det arbete som Henrik Signell har påbörjat för att damlandslaget ska fortsätta att vara med i toppen och ta ytterligare kliv mot medaljerna i de stora mästerskapen. Samtidigt kommer också Tomas att få tid och möjlighet att även arbeta med kommande generationer landslagsspelare i nära samarbete med flicklandslagens ledare, säger generalsekreteraren Robert Wedberg.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Axnér.
Publisert:

LÄS VIDARE

Flinck: Axnér är ett djärvt val

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll

Tomas Axnér

Henrik Signell

Damlandslaget i handboll