Wozniacki i tårar efter uttåget

Caroline Wozniacki är utslagen för sista gången i karriären.

Då brast det för den tidigare danska världsettan.

– Förlåt, jag brukar inte gråta, säger hon.

I Grand Slam-turneringen Australian Open åkte Caroline Wozniacki ut i den tredje omgången, hon förlorade mot Ons Jabeur – 78 i världen – med 5–7 i tredje och avgörande set. Wozniacki missade en rak forehand, som blev för lång, i egen serve och en framgångsrik karriär tog slut.

– Förhoppningsvis kommer jag inte gråta, jag tog för säkerhets skull med mig pappersnäsdukar, säger Wozniacki i början av intervjun på tennisbanan direkt efter matchen.

Men ju längre intervjun pågick desto svårare blev det för 29-åringen att hålla känslorna tillbaka i takt med hyllningarna från de 10 000 åskådarna på läktaren i Melbourne.

– Förlåt, jag brukar inte gråta, men det här är minnen som jag kommer att värna om. Jag är väldigt, väldigt glad och ser verkligen fram emot nästa kapitel.

Serena också utslagen

Danskan, som varit rankad etta i världen, vann en Grand Slam-titel, Australian Open 2018, och var framme i två US Open-finaler under karriären, totalt blev det 30 titlar för henne.

Även Serena Williams, sjufaldig Australian Open-vinnare, åkte oväntat ut i tredje omgången. Amerikanska 38-åringen föll mot kinesiskan Qiang Wang, 29 i världen, med 1–2 i set (4–6, 7–6, 7–5).

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.