Handboll

Sävehof värvar från konkurrenten

avMagnus Wilsson

Foto: IK SÄVEHOF

När Johanna Ahlm och Elin Hallagård kastade in handduken började jakten på ersättare.

Nu meddelar Sävehof att klubben värvar Ellenor Nilsson Åström från ligakonkurrenten VästeråsIrsta.

– Kommer vara roligt att spela i ett lag som slåss om SM-guldet, säger niometersspelaren.

Sävehofs Johanna Ahlm meddelade i slutet av mars att den här säsongen är hennes sista som handbollsspelare. Nu, mitt under brinnande SM-slutspel, meddelar klubben att de har gjort klart med en ersättare.

VästeråsIrstas poängdrottning Ellenor Nilsson Åström har skrivit på för två år och ansluter till klubben i juli.

- Det känns väldigt bra och spännande att jag kommer spela i Sävehof de två kommande säsongerna. Föreningen ger mig bra förutsättningar och möjligheter till att ta nästa steg i min handbollskarriär. Kommer vara roligt att spela i ett lag som slåss om SM-guldet, säger Ellenor Nilsson Åström i ett pressmeddelande.

Den 25-årige niometersspelare gjorde under den gångna säsongen 55 mål och 41 assist för Västeråsklubben.

- I Ellenor får vi en spelare som har erfarenhet från många års spel i SHE. Hon har varit en viktig spelare för hennes tidigare klubb och har haft ett stort ansvar. Hon är en intelligent spelare på banan med stor motivation för att ta nästa steg i hennes karriär. Ellenor kan spela på alla niometers positioner vilket jag ser som en stor fördel. Jag tror på att med rätt fysiskträning och en ny omgivning kan hon höja sitt spel ett par nivåer, säger Sävehofs tränare Rasmus Overby.

Sävehof inleder semifinalspelet i SM-slutspelet mot H65 Höör nu på fredag efter att ha besegrat Skara i tre raka matcher i kvartsfinalen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll