Ingen superträff - men Ståhl vann igen

Daniel Ståhl befäster sin position som världens bäste diskuskastare.

Han vann Diamond League-galan i London, men tog sig inte över 70 meter den här gången.

– Jag vann i dag och är nöjd med det, säger Ståhl, som kastade 68,56 meter, till C More.

Daniel Ståhl hade fyra raka kast över 70 meter förra helgen i Varberg. Efteråt sa tränaren tränaren Veisteinn Hafsteinsson att de har satsat mycket mot söndagens tävling i London, men Ståhl nådde inte upp på samma längder den här gången.

Ståhl inledde galan med ett misslyckat kast, som inte mätte mer än 62,77 meter. I den andra omgången ökade han med nästan fyra meter och det tog upp honom på en andra plats. I nästa försök fick Ståhl på ett kast som mätte 68,56 meter – och det blev hans längsta kast den här eftermiddagen. Men det räckte gott och väl, för tvåan Fredrick Dacres nådde inte längre än 67,09 meter.

– Man kan inte slänga 70 meter varje dag. Jag vann i dag och är nöjd med det, säger Ståhl till C More.

I och med segern har Ståhl nu vunnit tre av fyra Diamond League-galor den här säsongen.

– De flesta har nog känslan att Ståhl kan man inte slå om inte han ställer till det för sig, och misslyckas. Hans normalform är på en nivå som de andra inte har varit på, säger TV4:s expert A Lennart Juhlin.

Tävlingsuppehåll för Ståhl

Det här är bara en i raden av imponerande tävlingar från 26-åringen. I slutet av juni satte han nytt svenskt rekord när han kastade 71,86 under en tävling i Bottnaryd, utanför Jönköping. Det var det fjärde längsta kastet genom tiderna. Förra helgen fortsatte Ståhl sin uppvisning då han alltså blev först i världen med att ha fyra raka kast över drömgränsen 70 meter.

För Ståhl väntar nu några veckor utan tävlingar. I stället väntar uppladdning inför VM i Doha som avgörs i månadsskiftet september/oktober.

– Jag är lite trött på att träna och kommer att ta en liten minisemester, och sedan träna hårt i augusti, säger Ståhl till C More.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.