Motorn gick sönder för Charles Leclerc

Dubbelseger för Mercedes i Bahrain.

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Charles Leclerc tog pole position i sitt andra kval för Ferrari.

Han tog ledningen i sitt andra lopp - men då gick motorn sönder.

Därför körde Mercedes hem en dubbelseger i Bahrain.

Trots att Charles Leclerc hade pole position var det Sebastian Vettel som tog staten av Bahrains GP, men den unge monegasken slog tillbaka. Redan på det sjätte varvet körde han om Vettel och tog över ledningen.

Bakom honom hade Ferrarikollegan Sebastian Vettel grepp om andraplatsen, men när han utmanades av Mercedes Lewis Hamilton på det 38:e varvet gjorde han ett misstag, snurrade och tvingades in i depå för att hämta nya däck och en ny framvinge vilket gjorde att han tappade alla möjligheter för en pallplats.

– Det var väldigt stark motvind där och jag bromsade betydligt senare än jag brukar och dök in, jag tror inte att vi var ihop eller så, säger Hamilton efter loppet.

1 av 2 | Foto: Hassan Ammar / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Lewis Hamilton fortsatte sedan sin jakt på ledningen och när Charles Leclerc motor gick sönder på det 48:e varvet så kunde den regerande mästaren ta över ledningen och vinna årets andra lopp.

– Det var väldigt oturligt för Charles Leclerc, han körde ett så fantastiskt bra lopp. Vi måste verkligen ta upp kampen, säger Lewis Hamilton som vann före sin teamkollega Valtteri Bottas.

Första pallplatsen för Charles Leclerc

I och med att återvinningen från turbon inte fungerade för Charles Leclerc rasade han ner till plats tre i resultatlistan, men trots besvikelsen kunde han ändå vara glad över sin första pallplats i VM.

– Det var verkligen inte vår dag i dag, men jag tror att vi har framtiden för oss. Jag är väldigt besviken, precis son hela teamet, säger Charles Leclerc som också körde tävlingens snabbaste varv.

Loppet avslutades bakom en säkerhetsbil sedan Renaults båda förare tvingats bryta ett par varv från mål.

– Vi hade ändå tur i en mycket olycklig situation, utan säkerhetsbilen hade vi rasat ännu längre ner i resultatlistan. Jag är säker på att vi kommer att komma tillbaka ännu starkare, säger Charles Leclerc.

Nästa deltävling avgörs i Kina om två veckor. Det är det tusende F1-loppet sedan VM-starten 1950.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM