Tunga favoritfall i VM – Norge missade final

avErik Karlsson, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Norge förlorade oväntat semifinalen mot Spanien i handbolls-VM.

Efteråt var favoriterna i tårar.

– Jag är riktigt ledsen, säger Stine Bredal Oftedal till norska TV3 enligt Dagbladet.

Spanien stod för en första klassens sensation när man knäckte självaste Norge med 28–22 i sin semifinal. Norskorna har radat upp mästerskapsmedaljer det senaste decenniet och var storfavorit i semifinalen. Men väl där verkade nerverna ta överhanden på Norge, som under den andra halvleken kollapsade fullständigt.

– Det är klart det är en besvikelse, det är ingenting som fungerar i dag, inklusive mitt spel och då är det självklart väldigt tufft, säger Stine Bredal Oftedal till TV3.

Spanjorskorna sprang igenom VM-semifinalen som om de aldrig har gjort något annat – trots att så verkligen inte är fallet. Den säkrade finalplatsen är nämligen historisk, Spanien har aldrig tidigare varit i en VM-final.

Skräll även i andra semin

Landslagschef Thorir Hergeirsson medgav att Norge förlorade mot ett bättre lag.

– Det är den omedelbara tanken. Vi kom inte upp på spanjorskornas nivå. Det blev för ojämnt, säger han.

Nederländernas seger, 33–32, mot Ryssland var nästan lika skrällartad. Stor matchhjälte blev Laura van der Heijden som satte det avgörande målet med 20 sekunder kvar av matchen. Ryskorna fick sedan en chans att kvittera, men Anna Vjachirevas skott gick utanför.

– Det är helt fantastiskt, jag saknar ord. Att få göra en sådan här grym match med sitt lag är underbart, säger Nederländernas Estavana Polman till TV6.

Final och bronsmatch spelas på söndag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll