Skidskytte

Kuppade till sig klocka värd upp till 2 miljoner

Johannes Thingnes Bö: Hoppade i taket

Av: 

Patrik Brenning

Klockan syntes av uppmärksamma tittare.
Klockan syntes av uppmärksamma tittare.

SPORTBLADET

Vad gör du om du är klockentusiast men inte riktigt har råd med den riktiga dyrgripen?

Världens bäste skidskytt Johannes Thingnes Bö skickade ett mejl till marknadschefen hos Richard Mille och fick ett ur värt mellan 1,4 och 2,1 miljoner kronor.

– Jag hoppade i taket, säger norrmannen till NRK.

Det var många som reagerade när norske skidskyttedominanten Johannes Thingnes Bö lade sig sig ner för det liggande skyttet under världscuptävlingarna i december. Istället för den numera närmast obligatoriska pulsklockan stoltserade 26-åringen med ett lyxur värt mellan 1,4 och 2,1 miljoner kronor (beroende på exakt modell) runt armen.

”Svårt att ha råd med”

Bö vägrade efter tävlingen att uttala sig om varför han bar klockan men nu har saken klarnat. För NRK berättar norrmannen om hur han kommit över uret genom en såväl offensiv som fräck sponsorkupp.

– Det är väldigt många som ringt och frågat om klockan och det är ju en signaturmodell som jag skulle ha svårt att ha råd med, säger 26-åringen till NRK.

Johannes Thingnes Bö har ett stort klockintresse.
Thingnes Bö är en jättedominant i världscupen.

Klockan är en specialupplaga från lyxmärket Richard Mille som Bö, en entusiastisk klocksamlare, fick upp ögonen för under ett besök i New York. När norrmannen kom hem bestämde han sig för att helt enkelt höra av sig till tillverkaren på vinst och förlust.

– Jag skickade ett mejl till marknadschefen och tänkte att det var ett långskott eftersom märket är så stort, men han hade faktiskt uppfattat att jag gjort något bra. När han svarade att de ville sponsra mig hoppade jag i taket. Det är en stark signal att de vill etablera sig med mig och skidskytte. Det är ett märke som bara har avtal med några få utövare.

Körde in 4,8 miljoner

Företaget, som sedan tidigare sponsrar världsnamn som tennisspelaren Rafael Nadal, F1-stjärnan Fernando Alonso, skådespelaren Jackie Chan och fotbollslegendaren Didier Drogba, har nu tagit fram en specialmodell till Thingnes Bö. Klockan kommer enligt NRK kosta 1,5 miljoner kronor i butik och kanske kan norrmannen trots allt även ha råd att köpa den själv.

Thingnes Bö körde förra säsongen in 4,8 miljoner kronor bara i prispengar och har utöver det även privata sponsoravtal med tio olika företag.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

14.30: Följ herrarnas sprint från Oberhof här
Publisert:

LÄS VIDARE

”Ingen är rädd för att åka VM”

ÄMNEN I ARTIKELN

Skidskytte

Norge