Samuelsson behåller pallplats efter dramatiskt lopp

Sebastian Samuelsson hade ett bra utgångsläge i världscupen inför dagens skidskytte.

Svensken hade en topp 3-placering att försvara – och med en tävlingshelg kvar behåller han pallplatsen med två poäng.

– Norrmännens skidåkning i dag alltså... Jag har aldrig sett något liknande, säger Samuelsson till SVT.

Sebastian Samuelsson låg på tredjeplats i världscupen inför dagens masstart i skidskytte. Framför svensken fanns båda fransmännen Emilien Jacquelin och Quentin Maillet Fillon.

På plats 27 i världscupen hittade vi OS-silvermedaljören Martin Ponsiluoma.

Solen sken och mycket publik var på plats i Otepää i Estland, där lördagens masstart ägde rum. Förutsättningarna var med andra ord fina.

Fick en bra start

Samuelsson fick en bra start vid de första skjutserierna och han bommade inga skott vid de två första tillfällena. Samtidigt gick det långsammare med åkningen.

Konkurrenterna i toppen av världscupen – sådana som tidigare nämnda fransmän och norrmannen Vetle Sjastad Christiansen – kom upp i högre nivå och lyckades så väl åka snabbare och skjuta mer fläckfritt.

”Kände mig stark”

Svenske Samuelsson slutade till sist på en nionde plats i dagens masstart, vilket innebär att han behåller sin tredjeplats i världscupen med två poäng före norrmannen Christiansen.

– Jag kände mig stark och trodde att jag skulle säkra en topp 6-placering, men annars var det en stor seger med skyttet. Men annars alltså norrmännen... jäklar vilken skidåkning de har i dag. Jag har aldrig sett något liknande., säger Samuelsson till SVT efteråt.

Samtidigt säkrade franske Maillet Fillon segern i världscupen.

Sebastian Samuelsson.
Sebastian Samuelsson.
Sebastian Samuelsson.
Sebastian Samuelsson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.