Familjens ilska efter hans brev

Mamma: ”Vi vill veta sanningen”

Uppdaterad 2021-11-17 | Publicerad 2021-11-16

Oscar Pistorius, 34, har skickat ett brev till Reeva Steenkamps föräldrar i hopp om att bli villkorligt frigiven.

Nu rasar familjen.

– En ursäkt räcker inte, säger mamman June.

Följ ämnen
Friidrott

Natten mot alla hjärtans dag 2013 sköts Reeva Steenkamp till döds av Oscar Pistorius. Den före detta friidrottsstjärnan, som kallades ”Blade Runner” för att han tävlade med amputerade ben, hävdade att han misstog sin flickvän för en inbrottstjuv och sköt henne av misstag.

Han dömdes först för vållande till annans död, men brottsrubriceringen ändrades sedan till mord varpå Pistorius fick drygt 13 års fängelse.

Nu har han avtjänat halva straffet och kan ansöka om att bli villkorligt frigiven. För att det ska ske krävs en slags uppgörelse med familjen. Pistorius har därför skickat ett brev till Steenkamps föräldrar där han tar fullt ansvar för sina handlingar och ber om förlåtelse.

”Vill veta sanningen”

Nu uttalar sig föräldrarna.

Och de är rasande.

– Oscar har aldrig visat någon ånger. Han visar bara ånger om det kan hjälpa honom att släppas från fängelset. Jag tror fortfarande inte att vi har fått hela sanningen i den här skräckhistorian. Han har ändrat sin version tre gånger, under ed. Vi vill veta sanningen, säger mamman June i det engelska tv-programmet ”Good Morning Britain”.

Hemlighålls

Pappa Barry säger att de blev ”perplexa” av att läsa innehållet i brevet.

– Det är bara jag, June och vår advokat som har läst det och vi har valt att inte gå ut med dess innehåll. Vi kanske gör det vid ett senare tillfälle, men inte nu, säger han.

Följ ämnen i artikeln