Gaddefors revansch efter sprickan: ”Helt underbart”

Senast Sverige spelade i Avicii Arena fick han inte en enda minut. 

Mot Finland var Viktor Gaddefors en av matchvinnarna. 

– Det känns skönt att visa att jag hör hemma i landslaget, säger han. 

Viktor Gaddefors har varit en av de bärande spelarna i landslaget under många år. Men under tidigare förbundskaptenen Hugo Lopez hamnade stjärnan längre och längre ut på bänken. 

När Sverige mötte Turkiet i EM-kvalet i februari 2020 fick Gaddefors inte en enda minut på planen. Efter det valde forwarden att tacka nej till landslaget. 

– Jag och coachen gick inte ihop som personligheter. Jag spelade som sagt noll minuter och om jag inte behövs då känner jag inte att jag vill vara där, säger han.

”Har bra chans”

Efter att Lopez lämnat och Sverige fått en ny coachkvartett tvekade Gaddefors inte för att tacka ja till landslaget igen. I comebacken mot Finland var 29-åringen Sveriges kanske bästa spelare. 

– Det var helt underbart att vara tillbaka. Att få starta med en vinst känns underbart. 

Känns det som en revansch för dig? 

– Det känns skönt att visa att jag hör hemma i landslaget och att jag visar att jag kan spela. De coacherna känner jag så det känns skönt att de vet vad jag kan och vad de ska sätta mig i för positioner, säger han. 

Sverige besegrade Finland med 72-62 i den första kvalmatchen där Slovenien och Kroatien väntar i gruppen. 

– Jag tror att vi har bra chans i den här gruppen. Alla matcher kommer vara tuffa, men en vinst ger lite extra självförtroende, säger Gaddefors. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN