Nilsson Lindelöf har inte anslutit till landslagstruppen

Victor Nilsson Lindelöf, 27, ansluter inte till landslagstruppen – innan barnafödseln.

Därmed riskerar lagkaptenen att missa veckans viktiga kvalmöten mot Kosovo och Grekland.

– Jag har en plan om hur vi ska hantera det om inte ”Vigge” kommer, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Viktiga kvalmöten mot Kosovo och Grekland väntar.

Men när Sveriges landslag nu har samlats för uppladdning inför hemmamatcherna på lördag och tisdag finns inte Victor Nilsson Lindelöf med i truppen.

Mittbacksstjärnans fru, Maja, är höggravid och paret väntar sitt andra barn när som helst.

Men innan barnafödseln har ägt rum kommer inte Nilsson Lindelöf att ansluta till truppen.

– Han ansluter så fort han blivit pappa. Vi får helt enkelt se hur det går med barnafödandet, säger Janne Andersson på dagens presskonferens.

”Har täckning”

Förbundskaptenen räknar med att den 27-årige lagkaptenen ska vara tillgänglig, men har samtidigt en plan om han tvingas lämna återbud.

– Jag har en plan hur vi ska hantera det om inte Vigge kommer. Men det är inget jag tänker på just nu. Jag utgår från att barnafödseln kommer ske snart, och vi får ta det dag för dag.

Janne fortsätter:

– Vi känner också att vi har täckning i den truppen vi har i dag. Blir han inte tillgänglig får vi agera på annat sätt. Men det var ju inte så att Maja blev gravid i dag, utan vi har haft det här i tankarna ett tag.

Behöver inga långa förberedelser

Om födseln skulle dra ut på tiden så öppnar Andersson också för att kasta in Manchester United-mittbacken i sista sekund.

– Han behöver inte ha några långa förberedelser. Jag är inte orolig om jag behöver ta in honom sent. I bästa av världar hade jag haft honom här, men nu är han inte det och det får vi leva med och anpassa oss efter.

Andersson berättar också att han har full förståelse för Nilsson Lindelöfs beslut att invänta barnafödseln.

– Jag respekterar det, det är fullständigt självklart att man resonerar så som människa när man ska få barn. Det är självklart att han ska vara hemma med Maja.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.