”Inte klart nu så byter jag nationalitet”

Melwin Lycke Holm.
Melwin Lycke Holm.

Trots fina 2,18 inomhus var Melwin Lycke Holm inte helt klar för JVM.

Men i Sollentuna överskred han återigen kvalgränsen med 2,16 och nu är det ingen tvekan om att Melwin tycker att han ska få åka:

– Är det inte klart nu byter jag nationalitet, säger han och skrattar.

Melwin Lycke Holm gjorde många hopp på Sollentuna GP. Höjdtalangen gick in redan på 1,90 och var felfri upp till 2,13 där han stötte på problem.

Men 2,13 gick i tredje och sen klarade Lycke Holm också 2,16 i andra.

– Det känns som den finns mer 2,13 kändes bättre än 2,16-hoppet. Jag har legat hemma och varit förkyld en vecka så det känns som det finns mer. Jag tror jag kan hoppa högre, säger han.

2,16 var en viktig höjd det är nämligen kvalgränsen till JVM i Cali, Colombia, senare i sommar. Och trots att han gjorde 2,18 inomhus har förbundet velat ha ett formbevis ute och kravet för att få åka på JVM är högt. Resorna är dyra och budgeten skral så aktiva ska visa topp 8-kvalitet.

– Ja, de är sura på SOK:s topp 8-krav men sen har de det själva. Men det är som det är, säger Lycke Holm

Men nu ska det vara slutdiskuterat om hans egen närvaro där, menar Melwin.

–  Ja, nu ska det vara klart. Det här var till och med en observationstävling. Är det inte klart nu byter jag nationalitet, säger han.

Med 2,16 är han delat femte bästa junior i världen i år.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln