– Får åka hem och skämmas

avJonas Gustavsson

SPORTBLADET

Storvreta överkört i Kohonens comeback

Förhandssnacket handlade om Mika Kohonens comeback.

Efterhandssnacket handlade om AIK:s överkörning.

– Vi får åka hem och skämmas, säger Kohonen efter 4-8-förlusten.

I fredags kunde Sportbladet berätta att Storvreta-stjärnan Mika Kohonen, 36, var redo för comeback efter sin knäoperation i april.

Finländaren fanns också med mot AIK under måndagskvällen, men den omtalade comebacken grumlades av ett effektivt AIK.

Serieettan sköt tre mål på dryga minuten i sista perioden då man gick från 4-2 till 7-2 vilket mynnade ut i en svartgul 8-4-seger. AIK har därmed inte gått poänglösa ur någon match i höst.

– Jag är besviken och arg. AIK var bättre än oss. Det är inte likt oss att bli så här överspelade. Vi gav bort enkla mål, säger Mika Kohonen som hade svårt att glädjas över comebacken med tanke på resultatet.

Stjärnan besviken

– Det är tvådelat. Det är kul att vara tillbaka och jag gjorde mitt bästa, men jag är besviken på mitt eget spel. Jag ska kunna vara bättre än så här även om det saknas timing i mitt spel. Jag skyller inte på något, jag är frisk och redo för spel, men jag är verkligen inte nöjd idag.

Veteranen – poängbäst i SSL genom alla tider – fick med sig en assist i poängprotokollet.

– Det är inte mycket att glädjas åt. Jag lyckades missa öppet mål i slutet då jag sköt i stolpen. Det enda positiva är att jag spelat en match nu och att det bara kan bli bättre.

Hur känns knäna?

– Jag fick en smäll redan i första bytet när jag och KJ (Karl-Johan Iraeus, AIK) brakade in i sekretariatet, men det gick okej. Saker och ting blev lättare ju längre matchen led. Det var inget fel på den fysiska statusen, men jag hade förväntat mig att kunna hjälpa laget mer än så här. Vi får åka hem och skämmas och ta nya tag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy