Cykelsport

– Ville begå självmord och letade efter ett rep

Av: 

Jim Jaber

SPORTBLADET

Förre stjärncyklisten i ny biografi

Michael Rasmussen.
Michael Rasmussen.

Dansken Michael Rasmussen utkommer i dagarna med en ny biografi.

Där talar han öppenhjärtigt om dopningskandalerna – och hur nära han var att ta livet av sig.

– Jag letade efter ett rep i hotellrummet, säger han i boken ”Gul feber”.

Michael "Kyllingen" Rasmussen, 39, var på väg mot sitt livs seger när han 2007 ledde Tour de France med över tre minuter. Då fick han plötsligt sparken av sitt stall Rabobank efter att ha uteblivit från dopningtester inför tävlingen och sedan ljugit om var han befunnit sig. Dansken stängdes av i två år och gick in i en svår depression.

I sin nya biografi berättar Rasmussen att han ville ta sitt liv efter beskedet att han fått sparken och missat chansen att vinna en av världens finaste cykeltitlar.

– Jag letar överallt i hotellrummet. Jag letar kring fönstren och gardinerna efter en lina eller ett rep så att jag kan hänga mig, säger han i boken enligt danska DR News.

”Såg ingen annan utväg...”

När stjärncyklisten inte hittade något rep övervägde han istället att ta en av stallets bilar och frontalkrocka den rakt in i en lastbil.

– Det var surrealistiskt. Jag var så knäckt och det enda jag kunde tänka på var hur jag ska skulle ta livet av mig. Jag såg ingen annan utväg.

I boken talar Rasmussen öppenhjärtigt om sin dopning. Bland annat avslöjar han att han ville testa bloddopning – och därför frågade sin egen pappa om blod. Detta efter att Rabobanks teamdoktor gett klartecken.

– Jag samlade mod och frågade pappa, men tester visade att hans blod inte passade för transfusion. Om vi varit kompatibla hade vi nog gjort det, säger han.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Cykelsport