Michel Tornéus missade VM-finalen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Svensken misslyckades i längdhoppskvalet

Michel Tornéus VM i Moskva är över. Tornéus missade finalen i längdhoppskvalet då han stod för ett övertramp i tredje försöket.
Michel Tornéus VM i Moskva är över. Tornéus missade finalen i längdhoppskvalet då han stod för ett övertramp i tredje försöket.

Michel Tornéus tunga säsong fortsätter.

VM-äventyret är över – efter att 27-åringen bommat finalen.

– Den här säsongen blir vad den blir, säger Tornéus till TV4 efter fiaskot i längdhoppskvalet.

Silver på inne-EM i våras, fyra i OS i fjol.

Men den pågående utomhussäsongen har varit nattsvart för Michel Tornéus.

På onsdagsmorgonen fortsatte svensken på den inslagna vägen – och missade finalen i Moskva-VM.

I längdhoppskvalet låg han pyrt till redan efter de två första hoppen. Det tredje var bättre, men det var övertramp, och 27-åringen stannade på 7,75 som längst.

– Jag blev lite arg och tänkte att jag måste skärpa mig inför sista hoppet. Tidigare har jag gett upp inför sista, men efter OS har jag försökt att vända på det och klämma i mer. Och hoppet kändes bra, tyvärr var det övertramp, säger Michel Tornéus till TV4.

– Jag tycker att jag är bättre än jag visat här, tillägger han.

"Ska ut och slakta de andra i höst"

Anledningen till dagens VM-fiasko, att mästerskapet nu är över innan det knappt hunnit börja, tror längdhoppsstjärnan beror på just den svaga säsongen han har haft.

– Det har varit en chansning. Det optimala hade varit att komma hit med en stabil säsong i ryggen. Det hade inte jag, och tyvärr gick det inte hem, säger Tornéus, som helst vill glömma nederlaget i kvalet.

– Den här säsongen blir vad den blir. Nu får jag avsluta den så gott jag kan och när jag kliver in i höst igen så ska jag gå ut och slakta de andra.

TV4-experten A Lennart Julin:

– En fortsättning på hur det sett ut för honom. Michel har inte hittat rätt i hoppen och det går lite för långsamt in mot plankan, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN