Redo för spel efter personliga tragedin

avDaniel Hultqvist

”Är en matchvinnare”

Foto: BJÖRN TILLY/BILDBYRÅN
Hannes Öhman, 37.

En familjetragedi stoppade Hannes Öhmans, 37, slutspelsmedverkan för Storvreta.
Men i semifinalen mot AIK är Öhman redo för comeback.

– Han är en matchvinnare, det är hans specialitet. Det är skönt att få honom tillbaka, säger tränaren Magnus Jäderlund till Sportbladet.

Som sista lag från kvartsfinalrundan tog sig Storvreta vidare när man slog ut Mullsjö i sju täta matcher.

I semifinalserien mot AIK, som inleds i kväll, får Uppsala-laget ett viktigt tillskott i truppen.
Lagets veteranstjärna Hannes Öhman är redo för spel i Solnahallen.

– Vi har inte tagit ut något lag än, men han är spelklar. Vi har några småblessyrer efter matcherna mot Mullsjö men Hannes finns med, bekräftar tränaren Magnus Jäderlund.

Redan i sista matchen mot Mullsjö var Öhman med på bänken, och nu uppges han vara redo för en comeback och inställd på att spela hela semifinalen.

”Tar en matchdag i taget”

– Vi hoppas det, men vi tar en matchdag i taget så han får känna efter hur han mår. Han har ändå varit borta i över två veckor och han behöver en inkörningsperiod för att komma igång med träningen. Men vi ser ljust på det.

Hannes Öhman bröt tystnaden om sin frånvaro under kvartsfinalserien och berättade anledningen varför han inte varit med och spelat. Öhman berättade då att familjen drabbats av ett dödsfall.

– Framförallt har vi låtit honom styra situationen själv. Han är så pass stark att han har kunnat ta hand om sina egna. Det är inte så mycket vi har kunnat göras utan endast funnits till hands. Det viktigaste har varit att Hannes kunnat vara med sin familj, säger Magnus Jäderlund.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy