"Sa aldrig att jag älskade henne..."

Pistorius konfronterad i rätten

Varför inga ”jag älskar dig” i WhatsApp-konversationen?

– Jag fick aldrig någon möjlighet att säga det till Reeva, sa mordmisstänkte Oscar Pistorius när rättegången fortsatte i dag, enligt NBC.

I dag fortsatte rättegången mot Oscar Pistorius. Den mordåtalade löparstjärnan ställdes mot väggen av åklagare Gerrie Nel, som undrade varför Pistorius inte skrivit något ”jag älskar dig” till flickvännen Reeva Steenkamp på deras WhatsApp-konversation.

– Jag fick aldrig någon möjlighet att säga till Reeva att jag älskar henne, säger Pistorius enligt NBC.

Nel trappade upp tempot och menade dels att konversationen på WhatsApp enbart tycktes kretsa kring Pistorius, dels att han skyllde alldeles för mycket på Steenkamp när hon levde. Den åtalade slog ifrån sig.

– Jag har aldrig skrikit på henne eller behandlat henne illa, säger han.

”Medan världen tittade på”

När rättegången inleddes i måndags tog Pistorius till orda och bad Steenkamps föräldrar om ursäkt. Åklagare Nel frågade i dag huruvida Pistorius funderat över konsekvensen att göra det offentligt.

– Jag försökte komma i kontakt med hennes föräldrar, men de var inte redo att träffa mig, säger den åtalade.

Nel undrade om han i så fall försökt träffa dem i samband med rättegången.

– Jag tror inte att de skulle uppskatta det, säger Pistorius.

Åklagaren svarade:

– Så du bad i stället om ursäkt medan världen tittade på!

Mamman förkrossad

I går publicerade Daily Mirror en intervju med den mördade flickvännens mamma, June Steenkamp. En förståeligt förkrossad kvinna menade att hennes närvaro plågar Pistorius – och att ursäkten inte bet på henne.

– Jag var oberörd. Visst grät jag för första gången, men inte för att han bad om ursäkt, utan för lidandet min dotter gick igenom. Det här är tufft för mig, men jag är här för Reevas skull. Jag vill inte gråta öppet men när jag kommer tillbaka till hotellet bryter jag ihop, säger hon.

June Steenkamp är också medveten om att ingenting kommer att kunna läka såret.

– Han måste stå upp för sin handling och betala för det, men vad spelar det för roll för mig om han går fri eller inte? Ingen kan tala om för mig hur jag ska känna. Jag vill bara ha min dotter tillbaka men det kommer aldrig hända.

Hur hon avslutade intervjun? Med en beskrivning av Pistorius förvandling.

– Han har gått från hjälte till djävul.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.