Ericsson tvingades bryta i premiären

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7 | Foto: JERKER IVARSSON
Marcus Ericsson.

SPORTBLADET

MELBOURNE. 29 varv.

Så länge varade Marcus Ericssons F1-premiär.

– Det var otroligt trist att det tog slut såhär, säger han.

Svensken startade bra från sin 19:e plats, han arbetade sig upp genom fältet och när flera andra förare bröt, däribland Mercedes Lewis Hamilton, som hade pole position och världsmästaren Sebastian Vettel, Red Bull, så var körde svensken lugnt och säkert vidare. Han var uppe på elfte plats ett tag, men föll sedan till 15:e.

– Jag hade lite flatspots i början av racet, men det var ingen fara, säger Marcus Ericsson till Sportbladet när vi träffas utanför depån efter loppet.

På det 29:e varvet slutade motorn att fungera sedan oljetrycket minskat.

– Jag fick bara ett meddelande att jag skulle stanna och jag var tvungen att fråga ”Va? Vad säger ni egentligen?”, men tyvärr var det bara att stanna. Det var otroligt synd att tvingas sluta så här, säger Marcus Ericsson.

– Jag märkte ingenting, så sa de till mig över radion att jag skulle stanna bilen direkt. Jag var tvungen att själv kolla efter två gånger för jag förstod ingenting. Men när oljetrycket försvinner måste man parkera för att inte spränga motorn och med tanke på att antalet motorer är begränsat så måste man vara rädd om dem.

– Jag tycker att jag gjorde ett bra lopp, jag är nöjd med med min insats. Detta är naturligtvis tråkigt.

”Var mitt fel"

Hans teamkollega Kamui Kobayashi bröt redan på det första varvet sedan han kört in i Felipe Massa, Williams i den första kurvan.

– Det var mitt fel. När jag trampade på bromsen, som alla andra så saktade bilen inte ner och jag körde på en av mina konkurrenter. Jag tror att det var Felipe, jag ville det absolut inte, men det hände, förklarar Kamui Kobayashi.

– Mina däck blev väl för kalla efter det andra formationsvarvet, jag färstår inte. Det var otroligt svårt att bromsa bilen, det hände ingenting. Jag stod på pedalen, men då låste sig framhjulen. Det var mitt fel. Jag är otroligt ledsen.

Loppet vanns av tyske Nico Rosberg med hemmaföraren Daniel Ricciardo som tvåa och danske debutanten Kevin Magnussen som trea.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN