Varnar Gustafsson: ”Var full hela tiden”

Jon Jones inför fajten mot ”The Mauler”

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Den 29 december möts Alexander Gustafsson och Jon Jones igen.

Nu kommer Jones med en varning till svensken.

– Senast vi möttes var jag i min sämsta form någonsin och han i sin bästa. Ändå vann jag…, säger han.

I september 2013 möttes Alexander Gustafsson och Jon Jones i en upphaussad match i Toronto, Kanada. Jones tilldömdes, något kontroversiellt, segern på poäng – och ända sedan dess har ”The Mauler” drömt om en retur.

I mitten av oktober bekräftades att det blir verklighet – ärkerivalerna möts igen den 29 december.

Om Jones känner sig självsäker?

Jo då…

”Jag var medioker”

I en lång intervju med brasilianska Combate avslöjar han att Gustafsson mötte en medioker version av Jones år 2013 och att ”The Mauler” kan vänta sig betydligt tuffare motstånd nu.

– Inför matchen 2013 var jag i ett väldigt arrogant tillstånd. Jag trodde att jag var odödlig, att det inte gick att besegra mig eftersom Gud hade gett en magisk kraft. Jag festade mer än någonsin tidigare, jag sov länge på morgnarna och slarvade med träningen. Jag var full under halva träningscampen. Ändå vann jag matchen. Jag vill att Alex ska förstå att han mötte en medioker version av mig, samtidigt som han var i sitt livs bästa form och ändå förlorade. Den här gången kommer vi båda att vara formtoppade och det ska bli intressant att se hur det går…, säger Jones.

Foto: TT

”Fick mig att inse”

Samtidigt hyllar han ”The Mauler” och säger att deras senaste match var ett uppvaknande för honom.

– Gustafsson fick mig att inse att jag är mänsklig. Gud kan ge oss talang, men om du inte jobbar hårt så betyder den ingenting. Jag var väldigt nära att förlora den fajten och det förändrade min syn på mig själv totalt. Från och med den dagen blev jag mycket mer seriös, säger Jon Jones.

Publicerad:

LÄS VIDARE