Hjältarna är ihop: ”Blev väldigt bra”

Lindberg och Tjärnqvist om kärleken

Foto: BILDBYRÅN, PETER WIXTRÖM
Mathias Tjärnqvist och Anna Lindberg, 3
SPORTBLADET

Anna Lindberg, 37, och Mathias Tjärnqvist, 39, är ett par.

I en intervju med Kvällsposten berättar de att de fann varandra – på Linkedin.

– Det är en riktigt bra dejtingsajt, säger Tjärnqvist.

Anna Lindberg är en av Sveriges främsta simhoppare genom tiderna. Hon deltog i fem OS (1996, 2000, 2004, 2008 och 2012) och tog totalt tio medaljer, varav sex guld, i EM.

Mathias Tjärnqvist tog två VM-silver med Tre Kronor och dubbla SM-guld med Djurgården i sin hockeykarriär.

Nu är de tillsammans.

”Blev väldigt bra”

De träffades i februari – på ett något annorlunda sätt.

Via sin bror fick Tjärnqvist höra att Lindberg – som tidigare varit gift och har barn – numera är singel och i stället för att kolla upp henne på sociala medier gick han in … på Linkedin, ett nätverk som främst används för att hitta anställning.

– Först addade jag henne, det godtog hon rätt snabbt, sedan skrev jag ett meddelande om att hon dykt upp i mitt flöde. Linkedin är en riktigt bra dejtingsajt. Det blev väldigt bra, säger Tjärnqvist i intervjun med Kvällsposten.

”Känns som en dröm”

Där berättar de även att det finns planer på att bygga hus tillsammans, men enligt Lindberg är planerna fortfarande i ett tidigt skede.

– Det känns som en dröm att bygga. Jag har hus här i Växjö också som jag tänker ha kvar eftersom jag har barnen här och deras pappa bor här. Man får hitta den bästa lösningen utifrån förutsättningarna. Det finns ingen optimal lösning, säger hon.

Anna Lindberg har två barn – Yelverton, 8, och Hector, 4 – tillsammans med ex-hockeyspelaren Calle Steén. De skildes i januari.

ARTIKELN HANDLAR OM