Motorsport

Ericssons vågade antydan om Leclercs kvalform

avAnna Andersson

Charles Leclerc hängde av Marcus Ericsson.

Då antyder svensken att hans kollega har favoriserats.

– Intressant att han är lila i de båda första sektorerna, en inte i tredje, säger svensken.

Marcus Ericsson avslutade sitt sista F1-kval för 2018 och för den här sejouren med en 12:e plats i Abu Dhabi.

Han fick rejält stryk av sin teamkollega, men har ett fritt däckval inför morgondagens säsongsfinal.

– Jag är jättenöjd med det här kvalet, det har varit en svår helg och bilen har varit väldigt svårkörd. Jag tyckte att vi följde upp kvalet från Brasilien och förbättrade mig, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor.

– I kvalet kände jag att banan kom till mig, jag ville inte göra några förändringar till Q2 utan det kändes jättebra, bättre än vad det har gjort på hela helgen. Nu har vi riktig bra förutsättningar inför racet.

Fördel Leclerc?

Under hela hösten har det pratats om att Sauber har gett Charles Leclerc bättre förutsättningar än svensken och att Ferrari, som levererar motorerna till Sauber, gärna ser att deras framtida förare gör bra resultat. Efter årets sista kval ger svensken en förtäckt förklaring till kollegans kvalform.

– Det är intressant att se att han har lila tider i den första och andra sektorn, men inte i den tredje, säger svensken till den svenska tv-kanalen.

Därmed antyder Ericsson att Leclerc, som kör för Ferrari nästa år, har en annan inställning på motorn än vad han själv har. I Abu Dhabi är det flera raksträckor i de första två sektorerna och där kan motorn göra skillnad, medan den avslutande sektorn har betydligt fler kurvor.

Hamilton snabbast i Abu Dhabi

Snabbast i kvalet till Abu Dhabis GP var Mercedes Lewis Hamilton, före kollegan Valtteri Bottas och Ferraris Sebastian Vettel.

– Jag har gått igenom så mycket med den här bilen, ni ser den när jag kör den, men jag har verkligen kämpat med att få henne dit jag vill. Det har inte varit enkelt, säger Lewis Hamilton efter karriären 83:e pole position.

– Det är väldigt känslosamt just nu efter vårt sista kval tillsammans.

I morgon avgörs säsongens sista F1-lopp, men Hamilton har redan säkrat VM-titeln.

F1-bloggen med det senaste snacket inför F1 i Abu Dhabi 2018

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1