Alla är på – utom Kimi

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Finländaren ende som inte är ansluten till förarförening

Foto: AP
Kimi Räikkönen.

Nu är det bara Kimi Räikkönen kvar.

Alla andra förare är med i GPDA.

GPDa är förarföreningen inom F1 och för några veckor sedan gick världsmästaren Lewis Hamilton med och nu rapporterar Autosport att även Felipe Massa och Adrian Sutil är med. Det är ett stort steg för förarföreningen som leds av Pedro de la Rosa, Fernando Alonso och Mark Webber.

Bara en saknas

Detta är första gången Lewis Hamilton gått med i gemenskapen och i fjol var det ett tungt år eftersom varken han eller Felipe Massa var medlemmar, men den ende ordinarie föraren som nu saknas är 2007 års världsmästare Kimi Räikkönen.

– Det är viktigt att alla är med. Det är bra nyheter att Felipe, Lewis och Adrian är med, men det är också härligt att testförare som Christian Klien är med och att nykomlingen Sebastien Buemi skrivit på, säger Pedro de la Rosa till Autosport.

– Jag erkänner att vi var svaga förra året, framförallt när Felipe lämnade oss. Men han är tillbaka och det är jag glad över. Jag är också väldigt glad över att Lewis är med oss. Vi önskar att även Kimi kunde vara med i föreningen, han är en toppförare och förhoppningsvis skriver han på snart.

”En viktig organisation”

GPDA är förarnas fackförbund och de arbetar för förarna, de har de senaste åren arbetat mycket med säkerheten på och utanför banan.

– GPDA är en viktig organisation, även om vi tävlar mot varandra på banan måste vi kunna jobba tillsammans och lösa de problem som uppstår. Jag tycker att föreningen nu är starkare än någonsin, säger Pedro de la Rosa.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1