EXTREMÅKET

Stjärnans miljonbil utrustad med – skidbox

Lamborghini Murcielago LP 640 V 12-motor (6,2 liter). 640 hästkrafter. n 0–100: 3,4 sek. / 0–200: 10,5 sek. / 0–300: 31,5 sek. Toppfart: Ca. 340 km/t.
Lamborghini Murcielago LP 640 V 12-motor (6,2 liter). 640 hästkrafter. n 0–100: 3,4 sek. / 0–200: 10,5 sek. / 0–300: 31,5 sek. Toppfart: Ca. 340 km/t.

Den är helsvart, kostar flera miljoner och har en toppfart på 340 kilometer i timmen. Och så en sak till: den har en skidbox på taket.

– Visst ser det lite konstigt ut, säger ägaren Jon Olsson.

Extremskidåkaren Jon Olsson är något av en levande legend inom sin sport. Meritlistan är lång för den 26-årige svensken, som till vardags bor i Monaco.

Men Olsson är inte bara känd för sina sportsliga framgångar, utan också sin färgstarka personlighet. Och uppmärksamheten lär inte bli mindre efter skidåkarens senaste köp: en helsvart Lamborghini Murcielago LP med 640 hästkrafter under huven — och en skidbox på taket.

Gillar sportbilar

– Jag vet att det är lite ovanligt, men jag älskar sportbilar. Och lösningen med en box på taket fungerar bra, även om det ser lite konstigt ut, säger Olsson till VG.no.

– När man kör bilen på sommaren kastar folk missunsamma blickar på dig. Nu på vintern, med skidboxen på taket, ler folk och tycker det är roligt. 70-åriga gamla damer knackar sin man på skuldran och pekar.

Lamborghini Murcielago LP 640, som är en av världens snabbaste serieproducerade bilar, kostar mellan fem och sju miljoner kronor. Och Olsson utnyttjar sin dyrgrip flitigt. När svensken i helgen reser till Åre för säsongsavslutningen i Super Challange kör han givetvis dit.

Gasa på rätt ställe

– Jag får ta det lugnt på vägen.

Olsson spricker upp i ett leende när VG:s reporter frågar om det går att köra lugnt med en sådan bil.

– Det gäller att ge gas på de rätta ställena.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN