Tvingas spela för Balrog igen

avPatrik Brenning

Balrog nobbade rekordbud

Mikael Karlsson kommer att spela för Balrog – tillfälligt.

Efter den infekterade konflikten mellan Hammarby och Balrog är Mikael Karlsson på söndagen tillbaka i Superligan.

Karlsson har gått med på att spela för Balrog igen i utbyte mot att klubben öppnar de stängda förhandlingarna med Hammarby.

– Hade jag inte spelat hade jag kanske inte fått spela alls på två år, säger Karlsson till Sportbladet.

Mikael Karlsson har kontrakt med Balrog i två år till men vill själva spela med Hammarby i division 2. Anledningen är ett lukrativt kontraktsförslag från Hammarbys starke man Kenta Sjögren.

Balrog nobbade rekordbud

Efter månader av bråk har klubbarna nu närmat sig varandra. Karlsson tränar och spelar matcher med Balrog igen samtidigt som Botkyrkaklubben gått med att öppna förhandlingarna med Bajen.

– Jag har tänkt mycket och om jag inte spelar nu kan det bli så att jag inte får spela alls på två år. Jag hoppas att jag kan spela säsongen ut i Balrog och att vi sedan kan lösa allt, säger Karlsson.

Det senaste försöket från Hammarby att få loss Karlsson innebar ett rekordbud på 150 000 kronor. Förslaget levererades i fredags och skulle inneburit en rejäl putsning av innebandyns övergångsrekord på 100 000 kronor (Fredrik Holtz från Mullsjö till Storvreta).

”Hoppas vi kan lösa det som vuxna människor”

– Vi hade en extern finansiär som var beredd att betala. Vi bjöd det Micke sagt i media att han tyckte att vi skulle bjuda. Men pengar verkar de ha gott om eftersom de tackade nej, säger Kenta Sjögren.

Mikael Karlsson själv hoppas att smutskastandet klubbarna emellan nu är över.

– Jag hoppas att vi kan lägga allt bakom oss nu och försöka lösa det här som vuxna människor. Det är trots allt idrott det handlar om och alla vill se mig på planen, säger Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy