Erbjuds 70 miljoner – för en säsong

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Mercedes intresse för Michael Schumacher ökar

70 miljoner kronor – det är vad Mercedes erbjuder Michael Schumacher.

För att köra för stallet under 2010.

Eftertraktad Mercedes erbjuder Michael Schumacher ett kontrakt för 2010. FOTO: AP

I måndags ska Michael Schumacher ha varit i Stuttgart, staden där Mercedes regerar, och hans egen pappa säger till Kölner Express:

– Michael tränar som en galning varje dag och det gör han inte bara för att det är skoj.

Har bestämt sig

Dessutom skriver tyska Bild nu att Mercedes har bestämt sig. De vill ha Michael Schumacher, 40, vid sidan av Nico Rosberg, 24, nästa år:

– Det vore kanon, dels för att det är en härlig utmaning och dels för att det vore ett fantastiskt bra förarpar, säger Nico Rosberg till Motorsportaktuell.

Norbert Haug, Mercedes sportchef, har länge velat ha Michael Schumacher i en Mercedes och han har nu erbjudit den sjufaldige världsmästaren 70 miljoner kronor, den summa som Jenson Button hade fått om han hade valt att stanna i teamet. Men han lämnade Brawn/Mercedes för McLaren och därför letar tyskarna efter en ny förare, någon som kan hjälpa dem att försvara guldet och skapa intresse.

20 miljoner i löneökning

För Schumacher vore 70 miljoner kronor en löneökning med 20 miljoner kronor om året eftersom han tjänar kring 50 miljoner kronor om året som rådgivare åt Ferrari. Samtidigt är det ett rejält kliv ned sett till när han själv körde. Då hade han en lön på upp till 350 miljoner kronor om året.

– Pengarna spelar ingen roll för honom, det viktigaste är vad han vill göra. Om han vill gå den vägen en gång till och hur länge i så fall, säger den trefaldige världsmästaren Niki Lauda till Bild.

– Självklart måste Mercedes fråga, även om det bara är en liten chans att han tackar ja.

Michael Schumacher lade av efter 15 år i F1 2006, då hade han vunnit sju VM-titlar och han avslutade sin karriär som VM-tvåa bakom Fernando Alonso, som då körde Renault.

Nästa år kör spanjoren för Ferrari.

– Kan någon som är 40-41 år gammal tävla mot någon som är 24 år gammal? Inom andra sporter har folk bevisat att de är kapabla att göra det även vid den åldern och det skulle vara ännu en spännande aspekt, säger Brawn/Mercedes Nick Fry till Autosport

– Oavsett om det är Michael eller någon annan före detta mästare så ger det sporten ytterligare spänning.

Mercedes kommer att släppa namnet på sin andre förare i januari - den tredje i den månaden fyller Michael Schumacher 41 år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1