Poker

Cashgame mot okända spelare

SPORTBLADET

Du har precis slagit dig ned i ett live cashgame, no-limit, med mörkar på 1 respektive 2 dollar, och har ännu ingen uppfattning om motståndarna.

I din första giv hittar du A-Q och höjer till 7 dollar, och den ende som synar dig är stora mörken. Nu har floppen kommit på bordet, och ”normalsnabbt” betar stora mörken 10 dollar. Det är din tur att tala; vad gör du?

Tänk efter och analysera situationen!

”Rätt svar” finner du längre ned på sidan.

Rätt svar: Ur stora mörkens synvinkel kan du från sen position ha höjt med vad som helst, inklusive som rent stöldförsök, och han kan därför ha försvarat sig med ett stort urval av händer. Hans bet nu efter floppen kan motiveras av många skäl: en bra träff, en halvbra träff, ett mellanpar som 7–7 som nu vill se var det befinner sig, eller ett försök till kontrastöld som bluff.

Sannolikt har du den bästa handen här eftersom den andre inte slog om i första satsningsrundan, men om din första impuls här är att höja – eller att syna just nu för att trycka tillbaka efter fjärde gatan – så tänk efter en gång till. Har han redan nu en bättre hand än du, som till exempel en triss, vill du komma billigt undan; men har han betat på med en halvbra hand eller bara luft, vill du fortsätta göra honom osäker om vad du har och ge honom chansen att betala av till dig med ytterligare satsningar ­efter både turn och river.

En höjning nu skulle kunna få honom att genast ge upp och lägga sig, eller resultera i ett svarsomslag som gör det svårt för dig att spela vidare.

Överväg som första alternativ att bara syna ned honom just nu och efter turn, kanske även efter rivern om den ser hotande ut, men ha också möjligheten till en bet eller höjning efter ­rivern i bakfickan om den slutgiltiga brädan förefaller ofarlig.

Dan Glimne

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker