Finska uppgifter: Kimi klar för Citroën

Uppges vara klar Kimi Räikkönen ska köra rally-VM för Citroën nästa år. Finska TV-kanalen MTV3 uppger att parterna har nått en överenskommelse. FOTO: AP

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Nu är det klart – Kimi Räikkönen finns med i Svenska rallyt.

F1-världsmästaren kör WRC 2010.

Det är finländska MTV3 som meddelar att Kimi Räikkönen är klar för Citroën, där ska han köra för juniorstallet 2010. Han blir teamkollega med Sebastien Ogier och hans bil (C4) kommer att vara likvärdig med den som den sexfaldige världsmästaren Sebastien Loeb kör den kommande säsongen.

Därmed tar han en paus från F1, Ferrari köpte ut honom ur kontraktet och han har inte kommit överens med vare sig McLaren eller Mercedes.

Istället har han alltså bestämt sig för att köra rally-VM och premiären sker i Artic Rally i Finland den 28-30 januari nästa år. Den första av de 13 VM-deltävlingarna är sedan Svenska rallyt som avgörs den 11-14 februari.

MTV 3 citerar en källa i närheten av Räikkönen, samtidigt som hans agent Riku Kuvaja dementerar uppgifterna.

Nu ryktas det om att det är Kimi Räikkönens personlige sponsor Red Bull, som också sponsrar Citroën, ligger bakom den snabba dealen och att de även har tänkt ge finländaren en möjlighet att testa för F1 under säsongen eftersom hans målsättning är att ta sig tillbaka till F1 2011.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally