Klas Ingesson död

”Han har betytt otroligt mycket för mig”

Av: 

Viktor Högberg

Markus Wulcan

SPORTBLADET

BORÅS/STOCKHOLM. Klas Ingesson somnade in tidigt i morse.

Vid lunchtid hölls en känslosam minnesstund i Borås.

– Jag kommer att minnas honom som en kämpe. Han har betytt otroligt mycket för mig, säger Elfsborgs lagkapten Johan Larsson.

Flera hundra personer var på plats för att minnas och hedra legendaren under en minnesstund vid Borås Arena. Flaggorna var på halv stång och mängder av ljus, rosor och halsdukar lämnades intill fotografier på Klas Ingesson.

Elfsborgs lagkapten, Johan Larsson, var en av de som inte kunde inte hålla tårarna tillbaka.

– Vi har haft en nära relation och mycket kontakt, oavsett om han var här eller inte. Du växer som människa i Klas blotta närvaro. Det här är jävligt svårt att greppa, säger Johan Larsson till Sportbladet.

”Och så gnäller vi över att tejpa fötterna..”

VM-hjälten Klas Ingesson var bara 40 år gammal när han drabbades av den kroniska blodsjukdomen multipelt myelom. Därefter genomgick han flera stamcellsbyten i kampen mot cancern.

– Behöver du gå varje dag och vara sjuk och ha ont i kroppen och ändå dyker upp på arbetet utan att yttra en stavelse om hur jobbigt det är... och så gnäller vi över att det är jobbigt att behöva gå in och tejpa fötterna. Det har försvunnit helt och det kommer vi att ta med oss. Hans hjältementalitet kommer att vara fastetsad i väggarna, säger Johan Larsson.

– Identiteten vi hade tappat byggde Klas upp igen bara genom att vara med oss och det kommer att sitta kvar i väggarna. Jag ska se till att den gör det.

I samband med minnesstunden talade Elfsborgs ordförande Bosse Johansson.

– Våra tankar går i första hand till Klas familj och hans anhöriga. Men han har också betytt otroligt mycket för oss som förening. Han har varit hos oss i tio års tid och spelat en viktig roll både framför och bakom kulisserna, sa han enligt TT.

Under dagen kommer kondoleansböcker att finnas vid Elfsborgs hemmaarena för den som vill lämna en hälsning och dela med sig av sina minnen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Klas Ingesson död

ÄMNEN I ARTIKELN

Klas Ingesson död

Klas Ingesson

IF Elfsborg