47-åringens succécomeback

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Rickard Rydell inledde VM-säsongen med poäng

1 av 2 | Foto: FIA WTCC

Rickar Rydell,47, satsar på pallplatser i VM.

Han inledde med dubbla poäng i comebacken.

– Med tanke på utgångsläget är jag jättenöjd med premiären, säger han.

Han kör för svenska NIKA Racing, men inför premiären i Argentina har teamet haft problem. Stallets Honda blev försenad och man hann bara med en och en halv testdag och räknade inför premiären inte med att vara ikapp sina konkurrenter förrän i juni.

Men i premiären tog han tre poäng och ligger på plats tio i mästerskapet.

 – Det känns härligt att vara igång med säsongen, och med tanke på vårt utgångsläge är jag faktiskt jättenöjd med den här premiären, säger Rydell.

– Värmen har verkligen satt oss på prov i helgen. Det har varit oerhört varmt – över 70 grader inne i bilen – men det är det man tränar för under vintern och det är skönt att se att det har givit resultat.

Målet - pallen

Tanken är att stallet ska använda våren till att utveckla bilen för att sedan ta ett ännu större steg inför Rysslands VM-deltävling innan midsommar.  Därefter vill Rydell, som har kört sju säsonger i serien tidigare, kunna köra hem flera pallplatser.

– Vi åkte hit med en väldigt ödmjuk inställning och visste att en och en halv testdag i ett kallt Italien inte skulle vara tillräckligt, men vi har lärt oss väldigt mycket och är definitivt på rätt väg.

– Vi har gjort stora förändringar på bilen mellan alla pass – till och med mellan racen, vilket är väldigt ovanligt – och nu har vi en månad på oss att analysera allting inför Marocko. Att åka härifrån med poäng i båda loppen är definitivt en bra start.

Det första loppet vanns av José María López (Citroën) och det andra av  den flerfaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb (Citroën). Nästa deltävling avgörs i Marocko den 17-19 april.

För fler motornyheter - följ Sportbladet Motor på Facebook

Publicerad: