Golf

Ingen apa för Stenson

Av: 

TT

SPORTBLADET

Rory McIlroy har redan inför tourfinalen tagit hem Europatouren i golf, men Henrik Stenson kan ändå lyckas med något han aldrig gjort förut:

Försvara en seger i en tävling.

– Det vore skönt att få bort den apan från ryggen, säger Stenson.

Henrik Stenson
Henrik Stenson

Den svenske världsfyran ligger tvåa på det så kallade Race to Dubai inför veckans finaltävling i just Dubai, men avståndet upp till McIlroy är för stort.

Det går därmed inte att upprepa fjolårets drömavslutning med tourseger och seger i sista tävlingen.

Men det segerlösa 2014 kan ändå sluta väl.

– Det var väldigt speciellt i fjol. Jag kom hit med möjligheten att göra nåt speciellt, och turligt nog så levererade jag. Det vara så klart något jag var jättenöjd med och det är självklart roligt att komma tillbaka för att försvara min titel. Jag kan ju inte vinna hela Race to Dubai igen, men jag kan i vart fall vinna tävlingen och det kommer jag göra allt för att lyckas med, säger Stenson till tourens hemsida.

Saknar seger i år

Stensons golfår kan vid en första anblick sakna de rejäla topparna, men personbästa i Masters på Augusta (14:e plats) samt en fjärdeplats i US Open, en tredjeplats i PGA-mästerskapen och till det en seger i Ryder Cup visar på en väldigt hög nivå när det väl gäller.

Det har ju egentligen bara varit en individuell seger som saknas.

Är det dags nu?

– Det kommer att bli roligt. Det är ännu en chans att till slut få försvara en titel, så jag hoppas så klart spela bra i veckan så jag har en chans att göra det. Jag har ju aldrig lyckats försvar en titel under hela karriären, säger han till hemsidan.

Lite av hemmaplan

Tourfinalen spelas precis som vanligt – nu för sjätte året – på den Greg Norman-skapade Earth course i Dubai och prispotten är på åtta miljoner dollar. Nu med en plakett i gräset där Stenson slog sin magiska trä-trea på det 18:e hålet i fjol.

Dessutom är det lite av hemmaplan.

– Dubai var ju mitt hem i tio år innan vi flyttade till Florida så jag har många vänner där och det känns alltid lite som att komma hem varje gång jag åker tillbaka.

På startlistan finns även Rory McIlroy – som därmed gör comeback efter sitt uppehåll för att fokusera på tvisten med sitt före detta managementbolag. McIlroy fixade platsen som världsetta tack vare den närmast overkliga segersviten i somras då han vann British Open, WGC-tävlingen i Akron, Ohio och PGA-mästerskapen inom fyra veckor.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf