Ska försvara titeln – gick ett under par

SPORTBLADET

Henrik Stenson gick ett slag under par på den första rundan av den andra omgången av Fedex Cup, PGA-golfens slutspel, där han är regerande mästare.

Carl Pettersson ligger delad femma vid midnatt svensk tid.

Den svenske världstrean Henrik Stenson gick i egenskap av regerande mästare i Fedex Cup i första boll med amerikanerna Scott Langley och Shawn Stefani på den första rundan på TPC Boston i Norton, Massachusetts. Det är den andra tävlingen av fyra i PGA-golfens slutspel, och efter tävlingen som spelas fredag till måndag kommer 100 spelare skalas ner till 70.

Stenson hade totalt tre birdies – två de första sju hålen – men avslutade med rundans andra bogey och fick därmed 70 slag. Det innebär delad 25:e plats strax före midnatt svensk tid, med ett 20-tal spelare kvar ute på banan.

– Det var någonstans mellan medelmåttigt och uselt. Jag slog två bra slag och gjorde birdie båda gångerna men jag är inte värst nöjd med insatsen, sade Stenson till sportinglife.com.

För Carl Pettersson gick det bättre – efter att ha svarat för fyra av totalt sex birdies på de sista nio hålen är han fyra slag under par. Det räcker till en delad femte plats, fyra slag bakom ledande Ryan Palmer, USA.

Fredrik Jacobson hade en tyngre första runda. Jacobson inledde med två birdies första nio hålen – men hade sedan tre bogeys de avslutande nio och är på delad 52:a plats, ett slag över par.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf