Elitserieklubben i infekterad rättstvist

Publicerad 2015-03-02

”Jag tycker att det är en katastrofklubb som är extremt oprofessionell”

Spårvägen går just nu i två kamper.

I den mot en slutspelsplats.

Och den i en rättstvist mot klubbens förre målvakt Madeleine Gustafsson som kräver tolv månadslöner och 80 000 i skadestånd för ett kontraktsbrott.

Madeleine Gustafsson.

Målvakten Madeleine Gustafsson och handbollsklubben Spårvägen har hamnat i en rättstvist. Anledningen är ett kontraktsbrott där Madeleine Gustafsson kräver tolv månadslöner och utöver det också ett skadestånd på 80 000 kronor.

– Det känns som att de ville blåsa mig bara för att jag är 20 år och inte skulle ha koll, säger Gustafsson om sin tidigare klubb.

Sommaren 2013 värvade Spårvägen över målvakten Madeleine Gustafsson från Skuru.

Kontraktet skrevs på två år men redan efter en säsong ville Spårvägen riva kontraktet med hänsyn till dålig ekonomi.

– Jag hade ett missat samtal och ett meddelande på telefonsvararen där klubben sa: ”Hej Madde, vi vill säga upp ditt kontrakt, du kan väl ringa upp när du hör det här”, berättar hon.

Fick inte sin lön i tid

Meddelandet fick hon den femte maj, dagen innan försäsongen skulle dra igång, och Madeleine menar att hennes säsong därför var förstörd.

– Lagen hade redan satt sina trupper och det fanns ingen möjlighet för mig att hitta en ny klubb, säger hon.

Spårvägen menar dock att man hjälpt Madeleine Gustafsson med att hitta en ny klubb, det är däremot inget Madeleine håller med om.

– Jag har haft kontakt med fem klubbar som haft fem olika namn som rekommenderat mig och ingen av de har varit Spårvägen eller någon person inom föreningen. Jag har även bevis på att de personerna inte pratat med Spårvägen utan de har rekommenderat mig på egen hand, säger hon.

Vad tycker du om Spårvägen i dag?

– Jag tycker att det är en katastrofklubb som är extremt oprofessionell. Flera gånger när jag spelade i klubben kom inte lönen i tid heller.

"Vi har ansträngd ekonomi"

Spårvägens ordförande Pernilla Rydmark var ovetande till att Gustafsson, ihop med juristen Martin Klette, lämnat in en stämningsansökan när Sportbladet når henne.

Rydmark berättar dock att man erbjudit Madeleine Gustafsson en lösning på nio månadslöner i stället för de tolv som hon var kontrakterad för.

– Men det var inget hon (Madeleine) var nöjd med. Därför har vi hamnat där vi har hamnat, säger Pernilla Rydmark och fortsätter:

– Vi har ansträngd ekonomi och det är inget vi döljer. Stockholm är en dyr stad att bedriva idrott i och det är klart att det skulle bli jobbigt om vi skulle tvingas betala.

Spårvägens ordförande är också kritisk till beslutet att släppa stämningsansökan nu när Spårvägen är mitt i ett streckdrama, med en poäng upp till en slutspelsplats och i annat fall skulle laget tvingas kvala för att klara sig kvar i Elitserien.

– Jag tycker att tajmingen är dålig med tanke på att vi är mitt slutspelsjakten och allt varit uppe sedan i höstas.

Madeleine Gustafsson om beslutet att släppa stämningsansökan nu:

– Det är inget jag bryr mig om. Det var inget jag ville att det skulle hamna här, jag hade ju hoppats på att lösa det utan att behöva dra det till domstol.

Följ ämnen i artikeln