Här gör han ”en Paris” i repris

Publicerad 2014-07-05

"I did not move!"

Orden är Jon Drummonds klassiska efter att han vägrat acceptera en tjuvstart vid VM i Paris 2003.

I dag gjorde Nickel Ashmeade ett försök till repris – på samma arena.

Följ ämnen
Friidrott

VM-finalen på 100 meter vid VM i Paris är känd som en av tidernas sämsta. Kim Collins skrällvann på 10,07 men det alla mindes från grenen var en kvartsfinal – och John Drummonds evighetslånga protest.

Både han och en ung Asafa Powell tjuvstartade och diskades av bandomaren. Men medan Powell accepterade sin dom så vägrade Jon Drummond lämna banan. I stället liggstrejkade Drummond på banan till ljudet av publikens burop samtidigt som han skrek "I did not move" upprepade gånger.

I kväll var det dags igen.

Satte sig på banan

När tjuvstartspistolen ljöd på 100 meter vid Diamond League loppet i Paris så visade systemet att jamaicanen Nickel Ashmeade hade reagerat snabbare än den tillåtna 0,1 sekunder.

Han pekade mot sitt öra och menade att han reagerat på något publikljud. Han fick inget gehör från starten utan satte han sig en kort stund på banan innan han fortsatte att diskutera en lång stund med funktionärerna. Till slut gick han av banan under kraftig protest.

Loppet vann till slut Michael Rodgers på 10.00 och apropå 2003 så var Kim Collins trea i loppet, bara tre hundradelar från sin guldtid för elva år sedan.

Se Jon Drummons klassiska protest här (extern länk)!

Följ ämnen i artikeln