Stjärnorna gör slut – precis före bröllopet

avJimmie Larsson

McIlroy bryter med Wozniacki

De skulle gifta sig i sommar.

Men nu är förhållandet mellan idrottsstjärnorna Rory McIlroy, 25, och Caroline Wozniacki, 23, över.

Golfaren har gjort slut.

– Bröllopsinbjudningarna som skickades ut i helgen fick mig att inse att jag inte var redo för allt vad ett äktenskap innebär, säger McIlroy i ett uttalande.

Nordirländaren Rory McIlroy slog igenom med dunder och brak på golftouren för några år sedan – precis som danskan Caroline Wozniacki gjorde inom tennisen.

Stjärnorna träffades 2011 och har varit ett par sedan dess. Vid det senaste årsskiftet valde de att fira in det nya året med att förlova sig.

”Rory och jag inledde 2014 med ett bang... Jag sa JA”, skrev Wozniacki på Twitter efter förlovningen.

Skulle gifta sig

Därefter har ryktena och spekulationerna om var och när bröllopet ska äga rum tagit fart ordentligt. Daily Mirror påstod nyligen att ceremonin skulle ske i augusti i New York med mängder av kändisar på gästlistan.

Men nu är förhållandet mellan stjärnorna över.

McIlroy bekräftar brytningen i ett uttalande.

– Det finns inget bra sätt att avsluta ett förhållande som har varit så viktigt för två personer, säger han enligt BBC.

”Önskar Caroline all lycka”

Anledningen till att förhållandet tar slut är att McIlroy inte känner sig redo för giftermål.

– Bröllopsinbjudningarna som skickades ut i helgen fick mig att inse att jag inte var redo för allt vad ett äktenskap innebär, säger McIlroy.

– Jag önskar Caroline all lycka och tackar henne för alla fina stunder vi haft. Jag kommer inte att säga något mer om vårt förhållande.

Förbereder sig för tävling

Nordirländaren är rankad som världens tionde bästa golfspelare. Han har vunnit två majortitlar: US Open 2011 och PGA-mästerskapen 2012. 2012 avslutade han året som världsetta. I morgon peggar han upp i Europatourtävlingen på Wentworth, England, där McIlroy spelar med Jamie Donaldson och Ernie Els.

Wozniacki klev högst upp på världsrankingen 2010 och vunnit 21 WTA-titlar, den första redan 2008. I nuläget är danskan rankad på 14:e plats i tennisvärlden, men om hon kommer till spel i Franska Öppna som inleds på söndag är inte klart än.